Müftülük Hatıra Ormanı'nda çok sayıda fidanı toprakla buluşturan Müftülük personeli, fidanlara can suyu vermeyi de ihmal etmedi. Fidan dikimi törenine, Müftü Yardımcıları Abdullah Pamuklu, Selahattin Bozkurt'un yanı sıra Orman İşletme personeli, Müftülük personeli ve çok sayıda din görevlisi katıldı. Çekilen besmelelerin ardından ilk fidanlar toprakla buluşturulduktan sonra sulamaları yapıldı.
Fidan dikimi öncesi bir açıklama yapan Müftü Yardımcısı Selahattin Bozkurt, bütün katılımcıların Cami ve Din Görevlileri Haftalarını tebrik ederek, hafta içerisinde son etkinlikleri olan fidan dikimi için biraraya geldiklerini ifade etti. İslam dininde ağaç sevgisinin büyük bir yeri olduğunu, bir Müslüman'ın ağaca, yeşile, doğaya önem vermesi gerektiğini anlatan Bozkurt, "Kıyamet koparken bile elinizdeki fidanı dikiniz" Hadis Şerif'indeki anlayışla hareket ettiklerini söyledi.
İl Müftü Yardımcısı Selahattin Bozkurt tarafından yapılan dua ile hep birlikte 'amin' diyen katılımcılar, daha sonra hatıra fotoğrafı da çektirdi.
(Çorum Müftülüğü)
Editör: TE Bilisim