Polis ve zabıta ekiplerinin kent merkezinde dilencilere yönelik operasyonları aralıksız sürüyor. Çorum’un en işlek caddelerinde denetim yapan ekipler, dilencilerin peşine düşerken, dilenirken yakalanan K.K., polis tarafından Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne götürüldü. Operasyonda çeşitli yöntemlerle vatandaşların manevi duygularını sömüren dilencilerin genelde yabancı uyruklu olması dikkat çekerken bu kez yerli bir dilenci, polis ve zabıtadan ilginç bir istekte bulundu. Zabıta ekipleri tarafından Kabahatler Kanunu’na göre 91 lira cezai işlem uygulanan ve topladığı bir miktar paraya el konulan K.K., “Bütün paramı aldınız şimdi de ceza yazacaksınız. En azından bir bardak çay parası bırakın hepsini almayın” diyerek zabıta ve polisten para istedi.

Polis K.K.’ye dilencilik yapmaması hususunda uyarıda bulundu. K.K., zabıta odasında konuşmasını sürdürerek, “En uslu ve en sakin para toplayan dilenci benim. Öyle dilenciler var ki, çocukları kullanıyorlar. Yürekleri sızlatan sözlerle duygu sömürüsü yapıp dileniyorlar. Onların bu yaptıkları çok ayıp” diyerek kendisini savundu.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, vatandaşların sokakta daha rahat ve huzurlu dolaşmaları için dilencilere yönelik operasyonların devam edeceğini belirtti.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim