Devlet Tiyatrosu Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Necmeddin Kılıç, Eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami Güçlü, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Yazar Ali Ayçil ve Devlet Sanatçısı Bayram Bilge Tokel’in yanısıra çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılışında Ali Ayçil siyasi olayların zamanla unutulup gittiğini ancak edebiyatçıların unutulmadığını ifade ederek, yurdu asıl yurt yapanın halkın dili olduğunu anlattı. Avrupa devletlerinin Avrupalı Müslüman oluşturma çabası içinde olduğunu ve halkın kimliğini unutmasını istediğini kaydeden Ayçil, memleketi oluşturan en önemli temellerden birinin edebiyat olduğunu söyledi.

Türkçenin geleneklerin göreneklerin ırmakların kuşların kaydedildiği bir yer olduğunu anlatan Ayçil, Türkçe kaydedilenlerin ileride gelecek nesillere aktarıldığını vurguladı. Türklerin farklı birçok milletin içinden geçerek Anadolu’ya geldiğini anlatan Ayçil, Türklerin kimlikleri korumak konusundaki hassasiyetlerini dillerini korumakta göstererek sağladıklarını vurguladı. Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler Güzel sanatlar Lisesi öğretmenleri Tekin Karataş ve Özgür Kılıç eşliğinde Mustafa Kutlu’nun vatan isimli yazısını paylaştılar.

Hüseyin Askari’nin “Atiyi karanlık görerek” isimli şiiri seslendirmesi ile devam eden programda Nisanur destebaş ise “En Sevgiliye” isimli şiiri okudu.

Beyzanur Özer’in Mehmet Akif Ersoy’un Bülbül isimli şiirini seslendirdiği gecede, Ömer Sivari ise A. Nihat Asya’nın Dua isimli şiirini okudu.

Program, Bayram Bilge Tokel’in seslendirdiği türkülerle sona erdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim