Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, MHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

TÜRKAV tarafından düzenlenen bir konferansa katılmak üzere ilimize gelen Milletvekili Ersoy, MHP İl Başkanlığı ziyaretinde düzenlediği basın toplantısında ülke gündemini de değerlendirdi.

MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, MHP eski İl Başkanı Ercan Daşdan, Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Ünlü, Kamu-Sen İl Başkanı Selim Aydın, Kamu-Sen’e bağlı sendikaların başkanları, TÜRKAV Başkanı Fikret Aktağ ile çok sayıda partili yöneticinin katıldığı ziyarette Başbuğ Alparslan Türkeş’in 20. Vefat yıldönümü nedeni ile Sungurlu’da bir programa katıldığını söyleyen Ersoy, “Sungurlu’ya giriş anımdan buraya gelene kadar gördüğüm, hissettiğin güzel duygulardı. Bu Oğuz şehrinde Türklüğün buram buram koktuğu, Türk İslam ahlakının kendini gösterdiği Milliyetçi ülkücü ahlaka uygun teşkilat yapısını görmek beni çok mutlu etti” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurulduğu günden bugüne kadar devletin bekası için hep inisiyatif aldığını belirterek son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla başlayan yeni anayasa sürecinde de bunun açıkça görüldüğünü dile getiren Ersoy, Sungurlu’da düzenlenen programın lise 2 öğrencileri tarafından sunulduğunu, Alparslan Türkeş’in vefatından sonra dünyaya gelen bu gençlerin onun fikirleri etrafında toplanmış olmalarından etkilendiğini söyledi.

Yıllar önce olduğu gibi bugün de partilerinin devletinin bekasını önde tutarak 15 Temmuz ihanet kalkışması sonrasında ülkenin hukuk temelli kendisini düzenlemesi, çift başlılığın ortadan kaldırılması ve adeta bir fetret devrine giren devlet krizinin çözümü için inisiyatif aldıklarını anlatan Ersoy, MHP’nin ülkücü katilleriyle yan yana durmasının mümkün olamayacağını söyleyerek hayır oyu kullanacağını ifade eden ülkücüleri eleştirdi.

Yeni sistemin nihai karar olmadığını, yenilenebileceğini ve yarınlarda da yeniden tartışılabileceğini belirterek bugün gelinen noktada bir zaruret bulunduğunu anlatan Ersoy, devletin kendi içerisinde yerli ve millilik noktasında kendini yenileme mecburiyetiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

MHP Osmaniye Milletvekili Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır mitinginde “Türk Milleti” dememesi ile ilgili de değerlendirmede bulunarak “Sayın Erdoğan daha sonra Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in mezarını da ziyaret etmiştir” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim