Arife Günü Duası’na AK Parti Çorum Milletvekili TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, ÇESOB Başkan vekili Recep Gür, Oda başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı.

Dua öncesi konuşan ÇESOB başkanı Yalçın kılıç 12 yıldır görevde olduğunu ve her bayram esnafla birlikte olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Arakan’da eziyet çeken Müslümanlar için dua edilmesini isteyen Kılıç, “Allah oradakilere güç ve kuvvet versin. Birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

Belediye Başkan Yardımcı Zeki gül de konuşmasında, dünya Müslümanlarının ıstırap içinde yaşarken insanlar rahat içinde yatabiliyorsa bir sorun olduğu anlamına geldiğini belirtti. Mümkünse elle el ile müdahale mümkün değilse buğuz ederek tepkinin gösterilmesi gerektiğini belirten Kılıç, Türkiye’nin dünyadaki Müslümanların lideri konumuna yükseldiğini ve bu nedenle rahatsızlık duyulduğunu anlattı.

AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da konuşmasında “Devlet olarak güçlü olmak zorundayız” dedi. 1071’den bu yana bu topraklarda oyunlar oynandığını belirten Ceylan, en son FETÖ belasının Türkiye’nin başına sarıldığını anlattı. Adnan menderes ve Turgut Özal’a sahip çıkılamadığını ancak milletin Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktığını söyleyen Ceylan, Türk milletinin sadece kendisi için değil, Arakan ve Suriye’dekiler için de güçlü olması gerektiğini dile getirdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim