Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ve Halkbank sponsorluğunda hayata geçirilen “Yalnız Değilsiniz, Türkiye’nin En Büyük Ailesi” isimli proje kapsamında Çorumlu şehit çocuklarına tablet ve dizüstü bilgisayar hediye edildi.
Dün Vali Ahmet Kara’nın makamında gerçekleşen hediye dağıtım törenine Vali Kara’nın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer, Halkbank Çorum Şube Müdürü İsmail Karabay ve 16 şehidin aile fertleri katıldı.
Vali Ahmet Kara törende yaptığı konuşmada kendisinin de bir şehit torunu olduğunu belirterek, dedesini İstiklâl Savaşı’nda kaybettiklerini söyledi.
İslâm inancına göre şehitlik makamının son derece yüksek bir makam olduğunu hatırlatan Vali Kara, “Peygamberlerden sonra cennete girecek olan kişiler, şehitlerdir. Biz bu inanca sahip insanlar olarak kaybettiğimiz şehitlerimizin ardından ancak böyle teselli bulabiliyoruz.” dedi.
Şehit ailelerinin Türk toplumunun emaneti olduğunu dile getiren Ahmet Kara, “Bizler bu emanetlere gözümüz gibi bakmakla görevliyiz. Devlet olarak şehit yakınlarına çeşitli imkânlar sunuluyor. Bu şehrin valisi olarak benim de kapım tüm şehit ailelerine sonuna kadar açıktır. Her vatandaşımıza kapımız açıktır ancak bizim için şehit yakınları daha bir önceliklidir.” diye konuştu.



“ŞEHİTLİĞE ANI MÜZESİ YAPILACAK”
Vali Ahmet Kara ayrıca Çorum Şehitliği’nde bir “Anı Müzesi” oluşturulacağını tekrarlayarak, “Çorumlu şehitlerimizin fotoğraflarının ve özgeçmişlerinin yer alacağı bir anı müzesi yapmak için yakında çalışmalara başlayacağız. Bu anı müzesi, yılbaşından önce tamamlanarak hizmete sokulmuş olacak. Böylece şehitlerimizin hâtıralarını diri tutup, yâd edebileceğimiz bir müzeye kavuşmuş olacağız.” ifadelerini kullandı.
Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından belirlenen ve yaşları 4 ile 21 arasında değişen 16 şehit çocuğuna tablet ve dizüstü bilgisayarları Vali Kara, İl Müdürü Dinçer ve Halkbank Şube Müdürü Karabay tarafından dağıtıldı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim