Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılan değişikliklerin istişare edilmeden aceleye getirildiğini söyledi.
MHP’nin haftalık olağan Grup Toplantısı’nda partililere seslenerek ülke gündemindeki konulara ilişkin açıklamaları ile dikkat çeken Devlet Bahçeli, “Demokrasiyi askıya alan veya almaya kalkışan her karar ve uygulama geleceğimizden çalmıştır. On yıllar boyunca darbelerin siyasi, ekonomik ve toplumsal enkazını kaldırmakla uğraşmıştır. Diyebiliriz ki, milletimiz darbe yorgunudur” dedi.
Milletin 15 Temmuz darbe girişimin bu yana kaygılı olduğunu dile getiren Bahçeli, “Devlet ve toplum yapısı artçı şokları, tedirgin bekleyişleri tam manasıyla bertaraf edilebilmiş değildir. Normalleşme arayışları henüz istenilen düzey ve kıvama da gelememiştir. Milletimiz hala kaygılı, hala teyakkuzdadır. Türkiye darbelerden, darbe girişimlerinden çok çekmiştir. Demokrasiyi askıya alan veya almaya kalkışan her karar ve uygulama geleceğimizden çalmıştır. On yıllar boyunca darbelerin siyasi, ekonomik ve toplumsal enkazını kaldırmakla uğraşmıştır. Diyebiliriz ki, milletimiz darbe yorgunudur” ifadesini kullandı.
“Biz teröristleri dağlarda ararken bu caniler sinsi sinsi milli ordumuzun içine yuvalanmış” diye konuşarak Fethullahçı Terör Örgütü’nün Türkiye’nin tüm stratejik ve milli kurumlarını bombalandığını ve kurşunlandığını hatırlatan Bahçeli, ülkenin kırılgan döneminde siyasi eleştiri ve suçlamaların kimseye bir şey kazandırmayacağını, FETÖ’nün yarım bıraktığı yıkımı PKK’nın tamamlamak için devreye girdiğini, vatan nöbeti bekleyenlerin suçlanmaması gerektiğini vurguladı.
“15 Temmuz FETÖ kalkışmasının dış bağlantıları hususunda ciddiye alınması gereken iddialar gündemdeki ağırlığını korumaktadır” diyen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli, milli güvenliğin son günlerde alarm zili çaldığını, Türk ordusunun topyekün darbeci gösterilmemesi gerektiğini, OHAL çerçevesinde çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yapısında yapılan radikal değişikliklerin emir komuta birliğini bozacağını görmek gerektiğini, Türkiye’nin yüksek tehdit ve risklerin bulunduğu bir bölgede, barış zamanından itibaren milli savunma imkanlarını diri tutarak ordusunu olası tehditlere karşı hazır ve güçlü bir yapıda bulundurmak zorunda olduğunu sözlerine ekledi.
Öte yandan Bahçeli ve beraberindeki heyet grup toplantısı sonrasında 15 Temmuz darbe kalkışmasında 51 şehidin verildiği Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti.
(İHA)
Editör: TE Bilisim