Hitit Üniversitesi Senato Toplantısı'nda alınan 19 Kasım 2015 tarih ve 16 sayılı 2015/106 nolu kararla İşadamı Ömer Derindere'ye ülkemize ve Hitit Üniversitesi'ne eğitim alanında yapmış olduğu katkı ve desteklerden dolayı fahri doktora unvanı verilmesi kararlaştırılmıştı.
Derindere'ye fahri doktora verilmesi nedeniyle 17 Aralık 2015 Perşembe günü saat 14.00'de Hitit Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda tören düzenlenecek. Törende eğitim gönüllüsü hayırsever işadamı Derindere'ye Hitit Üniversitesi'nin Fahri Doktora belgesi teslim edilecek.
Çorum’un Osmancık İlçesi’nde 1936 yılında doğan ve başarılı bir ticaret hayatı bulunan işadamı Ömer Derindere, eğitimini yarıda bırakmasının verdiği burukluk nedeniyle her yıl yüzlerce gence eğitim bursu veriyor. Eğitime bir çok okul kazandıran ve eğitime yaptığı katkılardan ötürü TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen işadamı Ömer Derindere, 2009 yılından beri sadece Osmancık’taki 883 öğrenciye burs verdi. Burs verdiği öğrencilerden 768’i ise mezun oldu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim