Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Merkez Köy Muhtarları Derneği’ni ziyaret etti.

Dün gerçekleşen ziyarette Milletvekili Ceylan’a Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ve İl Özel İdaresi Genel Sektere Vekili Recep Çıplak eşlik etti.

Dernek Başkanı Zeki Oral’ın ev sahipliğindeki ziyarette Çorum Merkez’e bağlı yaklaşık 150 köy muhtarı da hazır bulundu.

Ziyarette ilk olarak söz alan Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Çorum’un tüm köylerinin temel sorunlarının 2017 yılında tamamen çözülmüş olacağını belirterek, “İçme suyu, sulama tesisi ya da kanalizasyon gibi istekler artık köylerimizin gündeminden çıktı. Çorum olarak Ak Parti iktidarında altın yılımızı yaşıyoruz. 2017’de ise bunu taçlandıracağız. Biz bu yıl köylerimizin daha konforlu hâle gelebilmesi için çocuk oyun grupları ve halı saha yapımına ağırlık vereceğiz.” diye konuştu.

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar da 2017’de bitmeyen köy yolu kalmayacağını ve kilittaşı çalışmalarının yüzde 65 oranında tamamlandığını belirterek, “Tüm köylerimizin diğer eksikliklerini de peyderpey gidereceğiz.” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ise Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın Merkez’den çıkan bir vekil olması dolayısıyla köylere hizmet götürülmesi konusunda çok hassas davrandığına vurgu yaparak, “Bu açıdan Çorum Merkez’deki 199 köyümüz çok şanslı.” dedi.

Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Zeki Oral ise Milletvekili Ceylan ve diğer konukları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Merkez’deki 200 köyümüzün tamamına bir şekilde hizmet gitmiştir. Ayrıca Sayın Vekilimiz başta olmak üzere diğer yöneticilerimiz her türlü sıkıntımızda bize bir telefon kadar yakınlar. O nedenle hepsine sonsuz teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“KÖYLERE YAPILACAK YATIRIM TUTARI 120 MİLYONU BULACAK”

Son olarak muhtarlara hitap eden Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı olduğu 2006’dan bu yana birlikte çalıştıklarını belirterek, “O günden beri 11 yılda Çorum’da bırakın sadece Merkez’deki 200 köyü, tüm ilçelerimizle beraber 790 köyümüzün tamamına gittik. 11 yılda adım basmadığımız köyümüz kalmadı. Ak Parti olarak kırsaldaki yaşam standardını yükseltmek için çok çaba sarf ettik.” dedi.

İl Özel İdaresi bütçesinden 2017 yılı içerisinde köylere yapılacak yatırım tutarının 90 milyon TL. olduğunu anımsatan Milletvekili Ceylan, bu rakamın ihale sürecinde yaşanabilecek artışlarla 120 milyon TL.’ye ulaşabileceğini kaydetti.

2017 Plânlaması’na alınan tüm köylere bu yatırım bütçesinden harcama yapılacağını dile getiren Ceylan, bu yılki plânlamada yer almayan köyler için ise yıl sonunda hazırlanacak ek bütçeden kaynak ayrılacağını müjdeledi.

Bu yıl kilittaşı ve asfat olmayan köy kalmayacağını vurgulayan Ceylan, “Artık çocuk oyun grupları ve halı sahalar yapıyoruz. 2017’de nüfus yoğunluğu fazla olan ilk 50 köyümüze Spor Toto marifetiyle 50 halı saha kazandıracağız. 2008 yılında Merkez İlçe Başkanı iken, köylerimizde hiç kimsenin çamura basmayacağını söylemiştim. O günler geldi işte… Köylerimizdeki kilittaşı çalışmalarının yüzde 65 seviyesinde tamamlanmış olması bunun bir göstergesidir. Şimdiki yeni hedefimiz, 2002’de sadece yüzde 12’si sulanabilen arazilerimizin tamamının sulanabilir hâle getirilmesidir.” diye konuştu.

Milletvekili Ceylan ayrıca tüm köylülere muhtarlar aracığıyla, damızlık düve yetiştiriciliği konusunda devlet desteğinden yararlanmaları çağrısında bulundu.

“SİSTEMİN DARBE ÜRETMESİNİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”

Anayasa Değişikliği ve referandum sürecine de değinen Milletvekili Ceylan şöyle devam etti:

“Parlamenter sistem tıkanmıştır. Bu sistem, darbe üretemeye devam ediyor. Artık ülkemizde sistemin oturması lâzım. Bizim derdimiz, Türkiye’nin geleceğini kurtarmaktır. Her 10 yılda bir darbe yaşanan ülkemizde bundan sonra çocuklarımızın ve torunlarımızın darbe görmemesi için sitem değişikliğine gideceğiz.”

Türkiye’nin bağımsız, lâik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunun altını çizen Milletvekili Ceylan sözlerini, “Biz rejim değişikliği değil sistem değişikliği yapacağız. Anayasa’nın ilk dört maddesine sonuna kadar bağlıyız. Bu süreçte ‘Evet’ diyen de ‘Hayır’ diyen de bizim vatandaşımızdır.” şeklinde tamamladı. (Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim