10 Ocak 2015 tarihinde 7.yılını dolduran Deniz Yalıtım, yurt dışı fuarlarına bir yenisini daha ekledi; Batum ve Erbil fuarlarından sonra, Almanya’nın Münih kentinde 2 yılda bir düzenlenen Avrupa’nın en büyük yapı ve inşaat fuarı BAU 2015’e katıldı.
19-24 Ocak 2015 tarihleri arasındaki fuarı toplam 251.200 ziyaretçi gezdi. Ziyaretçilerin 72 bini Almanya dışından gelenlerdi. Türkiye, 3.694 ziyaretçi ile bu sıralamada 4. oldu.
İstanbul Ticaret Odası’nın düzenlediği Türk pavyonunda yerini alan Deniz Yalıtım, özellikle havuz, açık teras, ıslak hacimler için tek ve çift bileşenli, yarı elastik ve tam elastik, beyaz ve gri su yalıtım ürünlerinin uygulandığı stant görselleri ile ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
Şirket Müdürü Yurdagül Sivri, 7 yıldır üretim yaptıklarını, 9 bin ton/yıl ile EPS üretim kapasitesi olarak Türkiye’de ilk 10’a, 360 bin ton/yıl ile de yapı kimyasalları kapasitesi olarak ilk 5’e girdiklerini belirterek, “Yapı kimyasallarında şimdilik 95 çeşit ürünümüz mevcut. İç pazarın darlığı, birçoğu merdiven altı çok üretici olması ve standartlara uymayan ürün üreterek piyasaya sunması nedeniyle kapasitemizi kullanamıyoruz.” dedi.
İhracat yaptıkları ülke sayısını artırmaları gerektiğini vurgulayan Yurdagül Sivri, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bu nedenle bu fuara katıldık. ITO Türk pavyonunda yer aldık. Türkiye'den gelen sektörümüzün üst düzey yöneticileri, firma sahipleri, Avrupa'nın değişik ülkelerinde bulunan Türk iş adamları ve yurt dışından dünyanın değişik ülkelerinden gelen ziyaretçilerle tanışma, kendimizi, firmamızı ve ürünlerimizi tanıtma fırsatımız oldu.”
Yurdagül Sivri, standı ziyaret ederek kendilerini onurlandıran Münih Başkonsolosluğu Ticaret ataşeleri Mehmet Cevdet Baykal ve İsmet Salihoğlu başta olmak üzere tüm ziyaretçilerine ve fuar organizasyonunu başarı ile gerçekleştiren ITO yetkililerine teşekkürlerini de ifade etti. (ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim