Burs verilecek öğrenciler yararına düzenlenen dayanışma yemeğinde bir konuşma yapan Aksoy, “Dernek ve Vakıf olarak sizlerin bize verdiği destekle geceli-gündüzlü hizmet vermekteyiz. İnanç, sosyal, kültür ve eğitim alanında birlikte dayanışmanın en güzel örneklerini gerçekleştirdik” dedi.

Aleviler olarak birçok sorunla karşı karşıya bulunduklarını ifade eden Aksoy, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Dergâhlarımız işgal altında. İnancımız, geleceğimiz yok ediliyor.

Yaşadığımız coğrafyada iki sihirli sözcüğe ihtiyaç var; demokrasi ve laiklik. Devlet vatandaşları arasında ayrım yapmamalı. Güçlü olan kendini kanun ve yasa yerine koymamalı. Ayrım yapan, devletin imkânlarını eşit paylaştırmayanların iktidar olmaması gerekiyor. Yurttaşlar bu haksızlığa itiraz etmelidir. Alevilere yönelik katliamlara, nefret suçlarına yasa ve hukuk sessiz kalmamalı.

Aleviler, hanedanın, kişinin keyfi uygulaması ve yönetimine hayır diyerek, sosyal devletin, hukukun üstünlüğüne inanır ve zalimin karşısında mazlumun yanında yer alır.

Hiç kimsenin yurttaşlarımızın neye, nasıl inandıklarına, bu inancı nerede ve nasıl uygulayacaklarına karışmaya hakkı yoktur.

Devletin önceliği akıl, diyalektik mantık, araştırma, deney ve gözleme dayalı çağdaş ve bilimsel eğitim anlayışı olmalı. Adalet ve hukuk bağımsız olmalı.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim