Kanal A Televizyonu, Apks isimli ekonomi ağırlıklı program için Vali Ahmet Kara’yla bir röportaj yaptı.
Program yönetmeni Hüseyin Gülçehre ve ekibi dün gerçekleşen çekimlerde Vali Kara’dan Çorum ve ülke gündemine dair görüşler aldı.
Ahmet Kara, Çorum’un tarihî ve kültürel anlamda büyük zenginliklere sahip olduğunu ve Hitit Uygarlığı gibi önemli bir medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek, “120 ülkeye ihracat yapan şehrimiz 70 ülke ile de ithalat ilişkilerini sürdürmektedir. Sanayi ve ticarî alanında gelişmiş bir il olan Çorum, oldukça dinamik bir yapıya sahiptir. Önümüzdeki süreçte ilimize kazandırılacak demiryolu ve hızlı tren hattıyla sanayi ve ticaret alanında Çorum daha da fazla ivme kazanacaktır.” dedi.
Çorum’un asayiş, huzur ve güven açısından en yaşanılabilir şehirlerin başında geldiğini vurgulayan Vali Kara, Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak’ın Çorum sınırları içerisinde 182 km. yol kat ettiğini dile getirerek, Orta Karadeniz Bölgesi’nde Çorum merkezli bir kalkınma idaresi kurulmasının Bölge’ye önemli bir değer katacağına dikkat çekti.
Vali Ahmet Kara, Çorum’daki dezavantajlı kesimlere yönelik çalışmaların da sosyal devlet anlayışı içerisinde hız kesmeden sürdürüldüğünü ifade etti.
Son olarak ülkemizdeki gelişmelere değinen Vali Ahmet Kara, terör saldırında hayatını kaybeden tüm güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet dileyerek, Türk Milleti’ne birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim