Meclis üyeleri adına konuşan Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu, darbe girişiminin cumhuriyet ve demokrasi tarihinin en karanlık günü olduğunu ifade etti.
Yapılan girişimin kabul edilemez olduğunu söyleyen Çöphüseyinoğlu, “Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür. 15 Temmuz günü yaşananları, her kimlik ve siyasi görüşü içerisinde barındıran meclis olarak lanetliyoruz” dedi.
Kendini bilmez bir grup çapulcunun kalkıştığı darbe girişiminin başta milletin dik duruşu ve güvenlik kuvvetlerinin canını siper ederek hareket etmesi ile boşa çıkarıldığını söyleyen Çöphüseyinoğlu, darbe girişiminin ulusun demokrasiye ve cumhuriyet değerlerine bağlılığı ve ortaya koyduğu net davranışı ile engellendiğini anlatan Hasan Levent Çöphüseyinoğlu, kendi halkına, polisine askerine, millet meclisine ve kurumlarına acımasızca saldıran vatan hainlerinin milletin kendi topu, tüfeği ve uçakları ile milletin iradesinin yok edilmeye çalışıldığını anlattı.
Saldırıyı yapanların en ağır cezayla cezalandırılmasını istediklerini kaydeden Çöphüseyinoğlu, “Bu vatan bizlere şehitlerimizin emanetidir, asla ve asla vatanımız ve şanlı bayrağımızdan taviz vermeyiz. Cumhuriyet ve demokrasiye yapılan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.
Yaşanan bu canice olumsuzluklara rağmen iş dünyası olarak asli görevimiz olan üretimimizi ve ihracatımızı artırmak adına girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz.
Ülkemizin bekası ve gelişmiş ülkeler arasında yer almak, iş dünyası olarak bizlerin en büyük hedefidir. Bu zorlu dönemde bu düşüncelerle hareket etmek zorundayız. Halkımız nasıl darbecilere karşı birlik olduysa, ekonomimiz için de birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi bir o kadar önemlidir.
Vatanımıza, bayrağımıza, demokrasimize, hukukumuza ve Türkiye’mizin değerlerine uzanan aşağılık ellerin karşısında her zaman dik durmaya hazırız” dedi.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim