Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi ve AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın da hazır bulunduğu genel kurul divan Başkanlığına Yunus Güzel, başkan yardımcılığına Yaşar Kahya, katip üyeliklere Hüseyin Saylan, Raşit Ünver, oy tasnifçiliğine Murat Recep Temiz ve Mehmet Fatih Şerbetçi’nin seçilmesi ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 
Misafir konuşmaları bölümünde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Dedeoğlu ve AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın konuştuğu Genel kurulda, yönetim ve denetim kurulu raporları ile 2014-2015-2016 yılı bilanço ve gelir gider tablolarının ayrı ayrı okunarak ibra edildi. 
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Dedeoğlu yaptığı konuşmada Türkiye’de hala üretmek isteyen, ekonomiye katkıda bulunmak isteyenlerin bulunduğunu belirterek, birlik üyelerinin onurlu bir iş yaptığını ve Çorum birliğinin kendileri için büyük önem taşıdığını vurguladı. 
Seçimlerde Hüseyin Cinbek 18 yılın ardından aday olmazken, Halil Yılmaz ve Yılmaz Kaya yönetimindeki iki ayrı listenin yönetim için yarışacağı bildirildi. Çok sayıda üyenin oy kullanmak istemesi ve oy kullanılacak alandaki güvenliğin tam sağlanamaması nedeniyle seçim iptal edildi. Seçimlerin bir ay sonra tekrarlanacağı öğrenildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim