Başkan Kılıç, cumhuriyetin her şeyini kaybetmiş bir milletin bağımsızlığını kazanabilmek için ulusça verdiği mili mücadele sonrası elde ettiği büyük bir zaferin ürünü olduğunu belirterek, “Cumhuriyetin ışığı bu topraklar üzerinde sönmeden devam edecektir” dedi.
Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümünü de onur ve kıvançla kutlayacağımızı ifade eden Yalçın Kılıç, “Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş bir milletin, ulusal bağımsızlığını kazabilmek için verdiği mili mücadele sonucunda elde ettiği bir büyüt zaferin eseridir. Bu nedenle Yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen bu yüce değeri, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak adına dün olduğu gibi bugünde elbirliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve inkılaplarına sonuna kadar sahip çıkacaktır” diye konuştu.
Cumhuriyetin ışığının bu topraklar üzerinde sönmeden devam edeceğinin altını çizen Başkan Kılıç, “Büyük Önder Atatürk’ün egemenlik hakkını halka verdiği cumhuriyetimizin 93. kuruluş yılında, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürüme azmi ve kararlılığı içerisindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, ulusumuzun birliğine ve dirliğine büyük önem vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor tüm Çorumluların, esnaf ve sanatkarlarımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim