Açıklamasında “Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz komutan ve büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin yıl dönümünde minnetle ve şükranla yâd ediyorum” diyen Gül, Türk Milletinin; “İmkânı olan değil, İmanı olan kazanır” diyerek; iradesi, duası ve kurtuluş mücadelesi ile her türlü sıkıntının üstesinden O'nun önderliği ile geldiğini vurguladı.
Hayatını, ülkesi ve milletine adayan Atatürk’ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetinin, kadim medeniyeti üzerinde yükseleceğini ve yükselmeye devam edeceğini belirten Necati Gül, “Aziz Türk Milleti binlerce yıldır olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde tüm güçlükleri yenecek her türlü sıkıntının üstesinden mutlaka gelecektir.
Milli ve manevi değerlere sahip çıkan; demokratik, laik ve çağdaş değerlerle oluşturulmuş 'en büyük eser' olan Türkiye Cumhuriyeti'nin emanet edildiği nesiller; Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda doğruluktan, eşitlikten, adaletten ve demokrasiden vazgeçmeden, bu emaneti koruyacak ve bunu en büyük görev olarak kabul edecektir.      
Bu duygu ve düşüncelerle bu cennet vatanı bizlere emanet eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygı ve rahmetle yâd ediyorum. Ruhu şad olsun” dedi.
 (Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim