Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Aday Adayı Muharrem Bozdoğan, CHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda adaylığını kamuoyunu duyurdu.
Aday tanıtım toplantısına, CHP eski Çorum Milletvekili Av. Şükrü Bütün, Av. Feridun Ayvazoğlu, CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, CHP eski İl Başkanı Gazi Özkubat, belediye meclisi üyeleri, kadın kolları üyeleri, CHP il ve ilçe örgütü üyeleri, mahalle ve köy muhtarları ile çok sayıda partili katıldı.
Geçtiğimiz ay CHP Genel Merkezine giderek adaylık için resmi başvurusunu yapan Bozdoğan, 7 Haziran Seçimleri için de destek istedi.
Toplantıda partililere hitaben bir konuşma yapan Bozdoğan, ülkenin iyi yönetilmediğini, işadamlarının ithalat ve ihracat yapamadığını ve insanların borç batağında olduğunu belirterek, ülkenin kötü gidişatına ‘dur’ diyebilmek için aday olduğunu söyledi.
Partide görev almış kadın kolları üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bozdoğan, “Kadın eli değdiğinde seçim kazanılıyor. Mevcut iktidarın başarısına baktığımızda orada kadın eli olduğunu görüyoruz. Cumhuriyet’in temel değerlerine sahip çıkacak olan sizlersiniz. Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkan, Cumhuriyet değerlerine bağlı, Atatürkçü kadınlarımızı saygı ile selamlıyorum” dedi.
29 Mart’ta yapılacak önseçimi, ‘kaybedeni olmayan bir yarış’ olarak niteleyen Bozdoğan, “Cumhuriyet Halk Partisi, yüreğinde Kuvayı Milliye ateşi yanan, bağımsızlık mücadelesi vermiş bir partidir. Ben CHP’ye farklı bir renk katmak için adayım. Parti içinde kendimizle yarışıyoruz fakat sizlerden ricam partimiz için en iyisini seçin. Hiçbir aday CHP’den daha üstün değil. Muharrem Bozdoğan CHP’yi temsil edemeyecekse oy vermeyin. Bende, Mustafa Kemal Atatürk’ün bayrağını taşıyacak inanç ve güç var” diye konuştu.
Çorum’a yeteri kadar devlet desteği sağlanmadığını belirterek, milletvekili seçilmesi halinde Çorum’a en iyi şekilde hizmet edeceğini ifade eden Muharrem Bozdoğan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Şimdi birileri Atatürk’ün emanetini devletin arşivinde bulamıyor. Ama Atatürk’ün emaneti devletin arşivinde değil, CHP’lilerin kalbindedir. Atatürk’ün vasiyeti özellikle kadınların yüreğindedir. Ortadoğu coğrafyasında kadına değer veren tek lider ise Mustafa Kemal Atatürk’tür. O yüzden Atatürk’ün izinden gitmek ayrıcalıktır. Bu emanete de en önce Türk kadını sonra Türk genci sahip çıkacaktır.
Hitit Medeniyetine başkentlik etmiş bir şehirde yaşıyoruz. Çorum’da Hıfzı Veldet Velidedeoğlu gibi Bahri Savcı gibi aydınlar yetişti. Onlara baktığımızda Cumhuriyet Halk Partisi’nin aydınlanmacı kimliğini görüyoruz. Atatürk’ün nutkundan korkanlar, Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı’nda O’nun ismini silerler ama Hıfzı Veldet’i kalbimizden asla silemezler.
Çorum kamudan yeterli desteği alamadı. Mevcut iktidar Çorum’a hizmet getirmediyse, ben de parlamentoda bunların hesabını soracağım. Ben demokrasiyi, içerisinde farklı seslerin olduğu bir güvece benzetiyorum. Demokraside farklı sesler olmalı ama aynı kazanda kaynamalı. Ülke iyi yönetilemiyor. İthalat ve ihracat yapamıyoruz. İnsanlar borç batağında. Bu ülke hepimizin. Ülkenin bu gidişatına hep birlikte dur diyeceğiz.”


(Onur MÜLAZIM) 
Editör: TE Bilisim