“Yedi düvele karşı verilen bağımsızlık mücadelesiyle dünyaya örnek olmuş bir ulusun, en büyük bayramı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” diyerek sözlerine başlayan Cemal Emir, “Cumhuriyet sadece yönetim şekli değildir, Cumhuriyet hayattır, bir ülkenin mihenk taşıdır... Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bundan tam 94 yıl önce, vardan yok ettiği olanaklarla halkını örgütleyip, büyük zaferlere imza atarak, Cumhuriyeti kurmuş ve bizlere emanet etmiştir” şeklinde konuştu.

Kadın erkek, yaşlı genç demeden kazanılan bu büyük bağımsızlık destanının tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini vurgulayan Emir sözlerini şöyle sürdürdü: “Yedi düvelin ellerini ovuşturarak bölüşmeyi beklediği anda küllerinden yeniden doğan bir millet, bu saatten sonra Cumhuriyetini kimseye teslim etmez... Cumhuriyet özgürlüktür, Cumhuriyet eşitliktir, Cumhuriyet birliktir, Cumhuriyet adalettir, Cumhuriyet demokrasidir, Cumhuriyet bir ülkenin bağımsızlığının teminatıdır. Bu nedenle, bu ilkelerden vazgeçmek, bizlerin yolunu kaybetmesine neden olur. Bizler her ne olursa olsun, Atamızın "Benim nâçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." sözünde belirttiği gibi, bu emanetin yolundan sapmadan, Cumhuriyetimize sıkı sıkı sarılmak zorundayız.

Vatan sevgimizi dünümüzde olduğu gibi, bugünde koruyup kollamak zorundayız.. Çünkü bizler hepimiz bir gemideyiz, bu geminin sağında solunda olmamız da fark etmez. Gemi batarken sağ sol ayrımı yapmaz. Bizleri tek birleştirecek ruh da Atalarımızın Kurtuluş Mücadelesi'nde verdikleri o birlik ruhudur. Bizler de o ruha bürünerek, hiçbir bölücü ?unsura izin vermeden bu bayrağın altında, Atalarımızın emanetlerine sahip çıkacağız, başka çaremiz yok! Sahip çıkacağımıza olan inancım da tamdır. Bu duygu ve düşüncelerden hareketle; Cumhuriyet Bayramımızın 94. yıldönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizi kuran ve bizlere emanete eden Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum..."

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim