Dün gerçekleşen ziyarette Eğitim-İş Şube Başkanı İlhan Yaşar ve beraberindekiler, geçtiğimiz günlerde CHP İl Örgütü’nün başına seçilen Hasan Suvacı ve ekibine “Hayırlı olsun” dileğinde bulundular.
Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğine değinen İlhan Yaşar, AKP’nin 13 yıldır ülkeyi “Tek adam” mantığıyla yönettiğini kaydederek, “Bu nedenle Başkanlık Sistemi’ne ve tek adam yönetimine özenmenin gereği yok. Yeni Anayasa’nın hazırlanması sürecinde en büyük görev Atatürk’ün partisine düşmektedir. Bu kritik dönemde tüm Cumhuriyetçiler’in güçlerini birleştirerek işbirliği içerisinde olmalıdır.” diye konuştu.
CHP İl Başkanı Hasan Suvacı da Cumhuriyet’i kuran ve ülkeye demokrasiyi getiren parti olduklarını belirterek, “Bu iki değeri korumak, bizim en temel görevimizdir. AKP’nin yeni Anayasa’yı hazırlarken en temel amacı Başkanlık Sistemi’ni getirmektir. İnanıyorum ki iktidar partisinin içinde de Cumhuriyet ve demokrasi değerlerine bağlı ve Başkanlık Sistemi’ne karşı olan çok sayıda arkadaşımız vardır. Dileğimiz, ülkemizde hürriyet ve demokrasi olgularının tam olarak oturmasıdır.” ifadelerini kullandı.
CHP İl Başkanı Suvacı ayrıca ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Eğitim-İş Heyeti’ne teşekkür etti.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim