Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırılarından biri olan patlamada mitinge katılmak üzere ilimizden iki otobüs ve çok sayıda araçla bu kente giden Çorumlu 6 kişi de yaralandı. ÇORUM HABER Muhabiri Taner Şimşek başta olmak üzere mitinge ilimizden katılan EMEP’li üniversite öğrencileri Onur Gülek, Furkan Hancı, Döndü Hancı, Ali Serçeoğlu ve Ömer Sangar da yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
Patlama anında haber alınamayan Çorum Büyükdivan Köyü nüfusuna kayıtlı Emine Ercan ile mitinge Ankara’dan katılan Alaca Akpınar Köyü nüfusuna kayıtlı Çorumlu Avukat Uygar Coşkun ise hayatını kaybetti. Patlamada ölenlerin kimlik tespitleri ve otopsi işlemleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülürken, Emine Ercan’ın otopsi işlemlerinin bitirilmesinden sonra cenazesinin ilimize getirilerek defnedileceği öğrenildi.
Öte yandan evli ve bir çocuk babası olan 33 yaşındaki Çorumlu Avukat Uygar Coşkun’un cenazesinin ise bugün toprağa verileceği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Ankara’da ikamet eden Av. Uygar Coşkun’un cenazesi bugün sabah saatlerinde hastane morgundan alınarak Batıkent Cemevi’ne getirilecek. Burada saat 11.00’de yapılacak cenaze töreni sonrasında Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Hitit Dernekleri Federasyonu Disiplin Kurulu Üyesi olan Uygar Coşkun’un cenazesine Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar’ın da katılacağı bildirildi.
Öte yandan terör saldırısı nedeniyle 8 Ekim 1978 yılında Ankara’nın Bahçelievler semtinde öldürülen 7 Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi öğrenciden birisi olan Çorumlu Salih Gevenci’nin Hıdırlık Mezarlığı’nda düzenlenecek olan anma etkinliği de iptal edildi. Ayrıca Çorum Anatolia Sanat Topluluğu’nun 2 perdelik “Seferi Ramazan Nafile Dünyası” adlı komedi oyunu da 18 Ekim 2015 günü saat 20.00’ye ertelendi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim