Ulusun Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkeyi karanlıktan kurtararak aydınlığa çıkaran Cumhuriyet'in kurulmasının, tarihin ender kaydettiği bir başarı olduğunu anlatan Yaşar, Cumhuriyet'le birlikte hanedan egemenliği yerine halk egemenliği, teokrasinin yerine laiklik, dikta rejimi yerine de demokrasinin uygulamaya konulduğunu ifade etti.

Cumhuriyetin temel niteliklerinin tartışmaya açıldığını; başta öğretim birliği ilkesi olmak üzere devrim yasalarının çiğnendiğini, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefinin terk edildiğini belirten İlhan Yaşar, “Türkiye, bir karanlığa doğru sürüklenmek istenmektedir. AKP, tüm yetkileri tek bir kişinin elinde toplamayı hedefleyen bir cumhurbaşkanlığı sistemi ile ülkenin üniter yapısını ve parlamenter sistemi ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. ‘Yeni Türkiye’nin 1. Cumhurbaşkanı’ söylemi bu amaçlarını açıkça ortaya koymaktadır.

İçeride, ülkemizin sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarında karşı devrimi büyük oranda gerçekleştirmiş olan AKP’ye, dışarıda ise emperyalist güçlere karşı Cumhuriyet'in devrimci ve aydınlanmacı ruhunu ilk günkü coşkuyla sürdürmek zorundayız. Bu, Cumhuriyet'i kuran Atatürk ve dava arkadaşlarına, bu uğurda büyük bedeller ödeyen ulusumuza karşı borcumuzdur.

Bizler, tüm şartlar aleyhe olmasına rağmen o karanlık tablodan şanlı bir direniş filizlendirerek, bir ulus, bir vatan, bir Cumhuriyet şahlandıranların devamıyız. O yüzden herkes bilsin ki; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim neferleri olarak, eğitimin de ülkenin de gericileştirilmesine geçit vermeyecek, Cumhuriyet’in ve değerlerinin sonuna kadar sahiplenicisi olacağız!

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim