Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hasan Suvacı, partinin kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninde yaptığı konuşmada “Cumhuriyetin partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin 93. kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olsun” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk’ün teslim ettiği Türk Gençliği tarafından ilelebet muhafaza ve müdafaa edileceğini belirten Suvacı, 93. kuruluş yılı kutlanan Cumhuriyet Halk Partisinin Atatürk’ün açtığı özgürlük ve bağımsızlık yolundan sapmadan, demokratik, laik sosyal bir hukuk devleti ilkelerine sonuna kadar sahip çıkma azim ve kararlılığında olduğunu anlattı.
Bugün, Cumhuriyeti özgürlükçü demokrasi ile taçlandırmak için yapılan çalışmaların 9 Eylül 1923 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi kurulurken duyulan heyecan ve aşkla aynı seviyede olduğunu vurgulayan Hasan Suvacı, “Her 9 Eylül bizim için, tam demokrasi mücadelemize çok daha büyük azimle başlama fırsatı veren bir dönüm noktası olmaktadır.
Yıllarca Cumhuriyet Halk Partisi için yapılan yalan yanlış politik propagandalara, emperyalist güçlerin hazırladıkları tuzaklara düşmekten artık vazgeçmenin zamanı gelmiştir. Geçiyor bile. Ülkemizin şu son günlerdeki durumunu göz önüne alarak bir değerlendirme yapmanızı istiyorum.
Bizim bu günleri yaşamamıza sebep olanlara artık yeter deyin. Gelin bu oyunları birlikte bozalım. Biz savaş değil, barış istiyoruz. CHP, özgürlüktür, CHP medeniyettir. Dil, din, ırk cins ayrımı yapmadan, 79 milyonu kucaklayabilecek donanımda olan bir partidir. Ana kucağıdır. Atalarımızın, dedelerimizin Kuvayı Milliye ruhu ile kurtardıkları topraklar üzerinde insanca yaşayabilmek için bir araya gelerek kurdukları Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında toplanalım. Halk olarak kandırılmaktan kurtulalım” dedi.
OHAL’in ardından başlayan uygulamaların cadı avına dönüştüğünü belirten Suvacı, “Kurunun yanı sıra yaşı da yakmadan, önceki darbe dönemlerindeki gibi haksız ve hukuksuz işlere başvurmadan iyi incelenip, araştırılıp sonra yargıya başvurulmalıdır. Millet iradesinin temsil edildiği TBMM derhal göreve çağrılmalıdır. Olağanüstü günler yasadığımız, güneyde sınır güvenliği savaşı yaptığımız şu günlerde, Meclis'in kapalı tutulması, KHK'lerle TC devletinin idare edilmesi parlamenter, hukuk devleti ilkelerimize ters düşmektedir” dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim