Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir yönetim şekli olan Cumhuriyet’in yurttaşlara seçme ve seçilme hakkı tanıdığına dikkat çeken Çalışkan, “Yakın geçmişte milletimizin birlik ve beraberliğine, geleceğine yönelik hain teşebbüse tek yumruk olarak kenetlenip cevap veren halkımız, ilelebet Cumhuriyet’i koruyup kollayacaktır. Çünkü Cumhuriyet’i korumak ve yaşatmak her vatandaşımızın asli görevidir” dedi.

“Onurlu tarihimizde büyük fedakârlıklarla kazanılmış tüm değerlere milletçe sahip çıkarak ve her zamankinden daha sıkıca birbirimize kenetlenerek, barış ve huzur ortamını tesis etmek gerektiğini aklımızdan çıkarmamalıyız” diyen Çalışkan, “Hele de bugünlerde birlik ve beraberliğimizle milletimizin gücünü tüm dünyaya ispatlayıp, ülkemizin üzerinde oynanan tüm oyunları bozma zamanıdır” ifadelerini kullandı.

Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez Çalışkan, açıklamasının devamında şunları dile getirdi:

“Bu vesile ile vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını hiçe sayan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm vatanseverleri rahmet ile anıyor, hayatta olan gazilerimize ve emeği geçen herkese de şükranlarımızı sunuyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim