Cumhuriyet yönetiminde egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu ifade eden Vali Necmeddin Kılıç, yaptığı açıklamada en büyük sevdamız olan Cumhuriyetin geleceğimizin de güvencesi olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 95. Yıldönümünü gururla kutladığımızı belirten Vali Kılıç, “Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Ulu Önder Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyet ve onun tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde görevimizin başındayız” dedi.

Türk ulusunun yaratılışı ve yaşantısına en uygun yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunu söyleyen Vali Kılıç mesajında şu görüşlere yer verdi: “Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünü aydınlık bir geleceğe ilham verecek şekilde kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Her yıl 29 Ekim’de kutladığımız Cumhuriyet Bayramı, milletimiz için her geçen gün daha büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü Cumhuriyet, bizlerin en büyük sevdası, ülke topraklarımız içerisinde yaşayan herkesin gelecekteki en büyük güvencesidir.

Atalarımızın bu değerli mirasına sahip çıkmak ve korumak en önemli vazifemizdir. Milletçe barış ve kardeşliğin sesini daha da yükselttiğimiz bugünlerde asla unutmayacağımız aziz şehitlerimizin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakârlıklarını da yüreğimizde hissediyoruz. Bizler, geleceğe büyük bir inanç ve azimle yürüyeceğiz ve Türkiye Cumhuriyetini, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için el birliği ile çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim