Anma programına Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Abdurrahim Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Necmettin Ünal yaptı.

Ünal, Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıl dönümünde herkese düşen en büyük görevin Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini korumak ve Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımak olduğunu söyledi.

Mensubu olduğu Türk milletini sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal Atatürk’ün milleti için her türlü zorluğa katlandığını ve kendini ona adadığını belirten Ünal, “Bugün burada bu daracık zamanda Atatürk’ü anlatmanın imkânı yoktur elbette. Şurası bir gerçektir ki, hakkında binlerce kitap yazılan; sayısız araştırmalara, makalelere konu olan Atatürk’ü ve O’nun muazzam kişiliğini bütün yönleriyle anlatamayız. Atatürk’ü anlatmak zor bir iştir; çünkü O yeryüzüne bin insan olarak gelmiş, bir cihan olarak gitmiştir.

Hiçbir lider, bu kahraman insan kadar kendi ulusunun kalbine yakın olamamıştır.

Sevgili öğrenciler, ulusumuzun geleceğinin sizlerin elinde olacağı bilen Atatürk, ‘Gençler! Cumhuriyet’i biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz’ demişti. Öyleyse sizler Atatürk gibi bir lider önderliğinden yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun çocuklarısınız. Gücünüzü Atatürk’ten almaktasınız” dedi.

Ünal’ın konuşmasının ardından söz alan ardından İl Jandarma Komutanlığı’ndan Üsteğmen Harun Yıldırım, “Atatürk’ün Lider Kişiliği” konusunda bilgiler verdi.

Program, Özejder Sosyal Bilimler Lisesi’nin oratoryosunun ardından sona erdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim