“Herkes bilmeli ve unutmamalıdır ki, Türk milleti son vatanında ettiği 95 yıllık yemininden şartlar ne olursa dönmeyecektir” diyen Doğan, 29 Ekim 1923 tarihinde yepyeni bir sayfa açıldığını ifade ederek, Türk halkının özgürleştiğini dile getirdi.

Atatürk ve silah arkadaşları ile yapılan Kurtuluş Savaşı’nın artık bir var olma mücadelesi olduğunu kaydeden Doğan, “Bu mücadeleden başarı ile çıkılmış ve Türk halkının esaretine son verilmiştir. Cumhuriyetin ilanı ile insanlar artık kendi yöneticilerini seçiyor, yönetimde söz sahibi olabiliyorlardı. Özgürlüklerin, demokrasinin kapısı Cumhuriyet ile açılmış oldu. Bugün bu topraklar üzerinde rahat ve huzurlu bir şekilde yaşıyor isek, her vatandaş eşit ise bundan Cumhuriyet ve Atatürk imzası vardır” dedi.

Bir ulusun onuru, namusu ve insanlığının özgürlük ve bağımsızlığa bağlı olduğunu vurgulayan Doğan, “Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır.

Muazzam mücadelelerle fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür nesillerin yetişmesini temin eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kurucu kahramanları saygı ve minnetle yâd ediyorum.

Vatan uğruna gözlerini kırpmadan kendilerini feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor ve büyük Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim