Çorum Belediye Meclisi’nin eski CHP’li Üyesi, duayen matbaacı Nizamettin Oktay, Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar’ın imzasını taşıyan dünkü “Helal olsun Yozgat’a” manşetimizle ilgili dün gazetemizi ziyaret etti.

Kadim dostu Mehmet Yolyapar’ın “havaalanı” konusunda adeta tek başına mücadele ettiğini, siyasilerden ve yöneticilerden gereken desteği göremese de, Çorum halkının ezici bir çoğunluğunun canı gönülden yanında ve arkasında olduğunu belirten Nizamettin Oktay, “Mehmet Yolyapar, gazetecilik yaşamı boyunca Çorum’un yararlarını daima her şeyin önünde tuttu. Saymakla bitmeyecek kadar yatırım ve hizmetin Çorum’a kazandırılmasına öncülük etti. Çorumlu olarak kendisine teşekkür borçlu olduğumuzu düşünüyorum” ifadesini kullandı.

“ÇORUM’A SICAK PARA GİRİŞİ ŞART”

Çorum ekonomisinin canlanabilmesi için öncelikle sıcak para girişine ihtiyaç olduğunu belirten Oktay, “Alay seviyesinde askeri birliğe sahiptik, hiç askeri birliğimiz kalmadı. Ankara’daki askeri birliklerin bir kısmı çevre illere kaydırılırken, ÇORUM HABER yine uyarı görevini yaptı, ama aldıran olmadı” diye konuştu.

Nizamettin Oktay, Çorum’a yapılan polis okulu binasının çürüdüğünü de hatırlatarak, “Çorum’a yıllar önce yapımı kararlaştırılan polis okulunu yeniden kazandırmalıyız.” dedi.

“ASTARI YÜZÜNDEN PAHALIYA GELİYOR”

Çorum’un sanayileşme çabasının, ödüllendirilmesi gerekirken adeta cezalandırıldığı yönündeki görüşlere katıldığını da ifade eden Oktay, “Çorumlu sanayici üretiyor, ama nakliyenin yüksek oluşu yüzünden astarı yüzünden pahalıya geliyor. Bu da sanayide gelişmeyi frenliyor. 1990’larda yatırım programına girdiği zaman demiryolu inşaatına başlanmış olsaydı, Çorum sanayiinin nakliyeden kaynaklanan dezavantajı ortadan kaldırılmış olurdu” değerlendirmesini yaptı.

“HAVAALANI ÇORUM’UN HAKKI”

Nizamettin Oktay, “Çorum Havaalanı” ile ilgili görüşlerini de şöyle açıkladı:

“Çorum’un havaalanı inşaatı yarıda kaldı. Merzifon Askeri Havaalanı’nın sivil uçuşlara açılmasını da, kısa vadeli çözüm olarak Çorumlular gündeme getirdi ve mücadelesini verdi.

Ama, Mehmet Yolyapar’ın da sürekli ifade ettiği gibi, biz Çorumlular, orta vadede kendi havaalanımızdan hiç gazgeçmedik. Şimdi o orta vade de geldi.

Üstelik, Çorum’dan çok daha küçük kentlere havaalanı yapılırken Çorum’un dikkate alınmaması büyük haksızlık.

Merzifon varken Çorum’a gerek olmadığını savunanlar, önce Merzifon’un süreklilik arzedemeyeceğini hesaba katsınlar, sonra da halkın arasına girip araştırsınlar…Ezici bir çoğunluğun, havaalanını Çorum’un hakkı olarak gördüğünü anlayacaklardır.”

“BİR HEYET OLUŞTURULSUN”

Milletvekillerinin öncülüğünde, yerel yöneticilerden, mesleki ve sivil toplum kuruluşları başkanlarından, kanaat önderlerinden oluşan bir heyetin belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Nizamettin Oktay, “Yine milletvekillerimizin ve iktidar partisi il başkanımızın alacağı randevu çerçevesinde, Sayın Cumhurbaşkanı ziyaret edilmek suretiyle, askeri birlik, polis okulu ve havaalanı gibi Çorum’un öncelikli talepleri ile yüksek hızlı tren projesinin çabuklaştırılması isteği kendilerine iletilmeli. Eminim ki olumlu bir sonuç alınması mümkün olacaktır” ifadesini kullandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim