Çorum Merkez nüfusumuz 250 bini aşmış ve bu nüfusa orantılı olarak Belediyemiz de şehrimize yaptığı çalışmalarla adeta bir büyük şehir havasını katmıştır. Belediye Başkanımıza yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, şahsında tüm Belediye personelini tebrik ediyorum.
Sanayi üretiminde de nerdeyse tüm dünya ülkelerine Çorum'dan ihracat yapan firmalarımızın sayısı her geçen gün artmakta olup yatırım, üretm ve istihdama büyük katkı sağlamaya devam etmektedir.   Sanayicilerimize, işadamlarımıza bundan dolayı çok çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. 
Şehrimiz Çorum, Tarihi zenginlikleri ve sanayi kültürüyle, özelliklerine  güzellikler katarak Orta Karadeniz'in incisi ve ‘marka şehri’ olma yolunda ilerlemektedir. Bu yol haritasındaki bazı problemlerimizin tek tek üzerine giderek şehrimizin kalkınmasında her zaman her konuda yanımızda olan Valiliğimize, siyasilerimize, Belediyemize, Üniversitemize, Ticaret ve Sanayi Odamıza, bugüne kadar her konuda vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.
Şehrimiz Çorum'da kendimizin fark edemediği bütün bu gelişmeleri yazılı ve görsel anlamda kamuoyuna yansıtan yerel basınımıza verdikleri desteklerden dolayı ayrıca teşekkür eder, tüm çalışanlarına başarılar dilerim.
Uzun bir süre kapalı kalan Merzifon Havalimanının 1 Kasım itibariyle yeniden uçuşa açılıyor olması sevindirici olmakla birlikte, uçuş saatlerinin işadamlarımıza uygun olmadığı açıktır.
Bu uçuş saatlerinin uygulanması durumunda işadamlarımızın birçoğunda şöyle bir kanaat oluşacaktır: ‘İşadamlarımız kusura bakmasınlar!’
 THY'nin Merzifon havalimanı için uçuş saatleri 12:05  İstanbul'dan uçuş, 14:30  Merzifon'dan uçuş…
Yani bu uçuş saatleri şunu ifade etmektedir: İstanbul'un yoğun trafiği dikkate alınırsa, sabah kalkınca Merzifon'a uçmak için doğru havalimanına…  Merzifon'dan İstanbul'a gidiş saati de yatmak için doğru İstanbul'da herhangi bir otele yerleşmeye…
Ayrıca bu uçuş saatleri, yurtdışı bağlantı uçuşları ile örtüşmemektedir. Eski uçuş saatleri bu bakımdan daha uygundu.
Yetkililerimizin bunları dikkate alacağına inanıyorum. Eğer değişiklik olmaz ise işadamlarımızın büyük bir çoğunluğunun Ankara Esenboğa Havalimanı’nı kullanacağını düşünüyorum.
Kasım ayı içerisinde Çorum'a gelmesi beklenen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'lilere verdiği  havalimanı müjdesi gibi, Çorum'a geldiğinde Çorumlulara da  Çorum Havalimanı müjdesini vereceğini umut ediyorum.
 
Mustafa YAĞLI
Sanayici-İşadamı
Yağmasan Yönetim Kurulu Başkanı
OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi
 
Editör: TE Bilisim