Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilçe, belde ve köyleriyle birlikte nüfusu 250 bine ancak ulaşan Karaman’a havaalanı müjdesi verdi. Karaman’da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karamanlı Lütfi efendi, Kalkınma Bakanı ya, planları içine onu da sokuşturdu. Hükümetimiz de atılacak bu adımı Karaman'da da yapılacak. İnşallah Karaman’a uçakla ineceğiz. 2020 yılında hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

Erdoğan il kongresi ve açılış törenindeki konuşmalarında şunları dile getirdi: “Karaman'ın içinde yeni yeni şehirler kuruyoruz. Çünkü Karaman adeta göç alan bir ilimiz. Sanayileşmede yeni adımlar atıyoruz. Artık Karaman çekim şehri oldu. Burada işsizlik yok. Bak, nereden nereye? Ulaştırmada sizlerin gayet yakından bildiği Konya-Karaman yolu, Karaman-Mersin sınırı yolu, Karaman-Ermenek yolu gibi çok önemli bölünmüş yol projelerinin resmi açılışlarını da bugün yapıyoruz. Karaman Anadolu'nun ortasına sıkışıp kalacak bir şehir değildir.

Karaman'ı il yaptılar ama onu şanına yaraşır hizmetlere kavuşturamadılar. Eski rakamla 12 katrilyon, bu yatırımla Karaman'ın önünü açtık. Karamanlı Lütfi efendi, Kalkınma Bakanı ya, planları içine onu da sokuşturdu. Hükümetimiz de atılacak bu adımı Karaman'da da gerçekleştirecek, inşallah Karamanımıza da uçakla ineceğiz. 2020 yılında hizmete açmayı planlıyoruz. Karaman'n-a birlikte en önemlisi Karaman Serbest Bölgesi'nin kurulmuş olmasıdır. Sizlerden 2019 seçimlerinde yapacağımız çalışmaların önünü açacak çok güçlü bir destek bekliyorum”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim