Törene Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan, AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan İl Genel Meclis Üyeleri Ramazan Kelepircioğlu, Aziz Saruce, Ünal Cevizci, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, DSİ Şube Müdürü İlker Arslan ve köy sakinleri katıldı.
Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Devlet Su İşleri 5.Bölge Müdürlüğümüz tarafından 3 Temmuz’da ihalesi yapılan Çulhalı Köyü Delikli ve Karamınaltı Dereleri Taşkın Koruma işi sözleşmesi 6 Ağustos tarihinde yüklenici ile imzalanmıştır. 1.2 milyon lira olan işin kapsamında; 1.139 m çift taraflı kâgir taşkın koruma duvarı ve 5 adet Plak köprü yapılacaktır. Projenin bitim tarihi ise Haziran 2016’dır” dedi.
Uslu, Çulhalı Köyü’nde yapılan yer tesliminde Yüklenici Firma sahibi Mesut Ocaklı’dan projenin 2015 yılı sonuna yetiştirmesini istedi. Firma sahibi Ocaklı da 2015 yılı sonuna Dere Taşkın Koruma işinin bitirileceğinin sözünü verdi.
2015 yılında Kanalizasyon Tesisi ve Çocuk Oyun Grubu’nun programa alındığını belirten Uslu, su deposu ve kilit taşı yapımı için İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan’dan gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. Köyün yeşillendirilmesi için de Orman Genel Müdürlüğü’nden gerekli katkının sağlanacağını belirtti.
Çulhalı Köyü Muhtarı Mustafa Karipçin ziyaretinden ve köye yapılan yatırımlar için Uslu’ya teşekkür etti.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim