19 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek olan “Çorum Tanıtım Günleri” etkinliğinin açılış törenine TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ak Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve STK temsilcileri ile Ankara’da bulunan çok sayıda Çorumlu katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Necmeddin Kılıç, “Medeniyetin kaynağı, Anadolu coğrafyasının kalbi, 5 bin yıllık uygarlığın yaşadığı bir coğrafyada, bir dönem dünya medeniyetine başkentlik yapmış Hattuşa’nın bulunduğu il Çorum, çok daha iyi tanıtılmayı hak ediyor.

Çorum, sanayisiyle, vatansever insan yapısıyla, müteşebbis insanıyla, tarımıyla ve turizmiyle önemli bir kent. Çorum’un tüm unsurlarını, zenginliklerini ve potansiyelini sizlere 4 gün boyunca tanıtmaya çalışacağız” dedi.

Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, CHP Milletvekili Tufan Köse, AK Parti Milletvekilleri Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun da birer konuşma yapmasının ardından kürsüye çıkan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Çorum, 5 bin yıllık bir tarihe sahip kadim bir şehir. Medeniyetler görmüş, medeniyetler geçirmiş bir şehir. Köklü gelenekleri, kültürü, zengin mazisiyle övünülecek olan güzel şehirlerimizden birisi” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve beraberindekiler tarafından hep birlikte kesildi. Stantların gezilmesinin ardından davetlilere İskilip Dolması ikram edildi.

“Çorum Tanıtım Günleri” kapsamında ziyaretçilere Çorum’un yerel kültürüne ait yöresel gıda ve ürün sunumları, Türk Halk Müziği konserleri, Çorum yöresi halk oyunu gösterileri, semah gösterimi, Kafkas Halk Dansları gösterisi, sıcak Çorum Leblebisi ikramı ve satışı, Hitit Kıyafetleri Defilesi, çeşitli fotoğraf sergileri, bir ritüel olarak mevlit ve düğün törenlerinin vazgeçilmez yemeği “İskilip Dolması” ve “tel tel tatlı” ikramı ile eskimeyen geleneklerden “yöresel kına gecesi” eğlencesi sunumu yapılacak.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim