2016 yılının süt satışında sıkıntılı yıl olduğunu vurgulayan Birlik Başkanı Hüseyin Cinbek, buna karşılık alınan önlemlerle ödemelerin zamanında yapılarak hiçbir çiftçinin mağdur edilmediğini ifade etti.

Çorum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Kebir Süt arasında sözleşme imzalandı. Birlik Merkezi’ndeki imza törenine Çorum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kebir Süt Alım Müdürü Ömer Uzunahmetoğlu katıldı.

Sözleşme imza töreninde konuşan İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek, istikrardan dolayı Çorum’da süt üretimi ve süt satışında yıllık bazda artış gözlendiğini ifade etti. Birlik olarak tek amaçlarının soğutulmuş kaliteli sütü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının belirlediği şartlarda pazara ulaştırarak, çiftçilere paralarını gününde ödemek olduğunu ifade eden Cinbek, çiftçinin sütünün elinde heba olmaması için çalıştıklarını kaydetti.

Birlik olarak 2016 yılında Çorum çiftçisinden 19,5 milyon TL tutarında süt alarak pazarladıklarını, bunun karşılığında ise 20 milyon TL ödeme yaptıklarını anlatan Cinbek, 2016 yılının süt satışında sıkıntılı yıl olduğunu, buna karşılık alınan önlemlerle ödemelerin zamanında yapılarak hiçbir çiftçinin mağdur edilmediğini dile getirdi.

Bahar döneminde mera hayvancığından dolayı Nisan-Mayıs-Haziran aylarında yaşanılacak olan süt artışıyla birlikte günlük 120 tonlara ulaşması beklenen sütün pazarlanması konusunda Et ve Süt Kurumu ile süt tozu anlaşması yapılması konusunda mutabakata vardıklarını özellikle dile getiren Cinbek, önümüzdeki yıl süt toplama ağını tamamını soğuk süte çevirmek için soğutma tankı ihtiyacının olacağını Birlik olarak bu konuda gerekli desteği vereceklerini, yetişemedikleri yerlerde ise devletin yetkili birimlerinden destek beklediklerini ifade etti.

Hüseyin Cinbek, “2017 yılında yapılan anlaşmalarla hiçbir üyemizin bir litre sütü dahi kalmayacak. 2017 yılının tüm çiftçilerimize bol bereketli kazançlar getirmesini dilerim. Öncelikle hayvancılığa verdiği desteklerden dolayı devletimize, Bakanlığımıza, İl Müdürlüğümüz ile Et ve Süt Kurumu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim