Tarihi eserlerin ilimize kazandırılması konusunda siyasi iradenin öne çıktığı vurgulanan açıklamada, “İlimizin gündeminde olan bu konular için yerel yönetimler, siyasi temsilciler bir araya gelerek konuların direkt muhatapları ile görüşmeli ve elde edilen çıktılar kamu oyu ile paylaşılmalıdır” denildi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, demiryolu, havaalanı ve Hitit eserleri gibi güncel konular değerlendirilerek, “Bugüne kadar Çorum’un menfaatine atılan her adımı tüm üyeleri ile destekleyen Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, bundan sonra da ilimizin çıkarları doğrultusunda hareket etmeye devam edecektir.” denildi.

TSO’nun yazılı açıklaması aynen şöyle:

“Dönem dönem Ulusal basında İlleri ilgilendiren demiryolu yatırımları haberleri yer almaktadır. Yüzeysel veya kapsamlı bir şekilde hazırlanan haberlerde, ilimizin demiryolu yatırımı ile ilgili hiçbir ifadeye rastlanılmamaktadır.

Son olarak, Çarşamba günü ulusal basında yer alan detaylı bir haberde hızlı tren ve demiryolu yatırımlarının son durumları hakkında bilgiler yer almıştır. Ancak İlimiz demiryolu ile ilgili olarak, daha önceki haberlerde ve yayınlarda olduğu gibi bu haberde de Çorum İlinden bahsedilmemiş olması tereddütlere ve kafa karışıklıklarına neden olmuştur.

Havaalanı konusu gerek yerel basınımız, gerek eski ve yeni siyasiler ve gerekse yerel yönetimler tarafından sürekli gündeme getirilmektedir. Ancak şu bir gerçektir ki; Çorum ilimiz havaalanı talebi konusunda bugün, talebin dillendirildiği ilk günkü noktadadır.

İlimizin hava alanı ihtiyacı olup olmaması, hangi kriterlere göre değerlendirilmelidir? Ülkemizin hava alanı yatırımları nasıl planlanmakta, İlimiz bu planın neresinde yer almaktadır? Dönem dönem hava alanı yatırımlarına bakıldığında, Çorum hava alanı orta vadeli bir proje gibi görünse bile, sanayi ve ticaret potansiyeli ve bir çok kriter açısından bizden çok altta olan illere yatırım gittiği görülmektedir. Bu durum hakkaniyetle bağdaşmamaktadır.

Ankara Sıhhiye Meydanı’ndaki Hitit Heykeli ve Ankara Anadolu Medeniyetler Müzesi’nde bulunan ilimize ait tarihi eserlerin Çorum’a getirilmesi konusunda milletvekillerimiz bir çalışma başlatmıştır. Elbette söz konusu tarihi eserlerin ilimize kazandırılması, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde olup, siyasi irade burada öne çıkmaktadır.

Sonuç olarak ;

İlimizin gündeminde olan bu konular için yerel yönetimler, siyasi temsilciler bir araya gelerek konuların direkt muhatapları ile görüşmeli ve elde edilen çıktılar kamu oyu ile paylaşılmalıdır.

Bugüne kadar Çorum’un menfaatine atılan her adımı tüm üyeleri ile destekleyen Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, bundan sonra da ilimizin çıkarları doğrultusunda hareket etmeye devam edecektir.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim