Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu’na (OKÜP) üye üniversitelerin katılımıyla Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Fuar Merkezi’nde “Bilim ve Teknoloji Günleri (OKÜP-Tech)” isimli etkinlik düzenlendi.
Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Amasya Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Giresun Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi’nden akademisyen ve öğrenciler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanayiciler ve işadamları katıldı.
OKÜP kapsamındaki üniversitelerin ürettikleri projeleri sergilemek, öğrenci kulüplerini bir araya getirerek güçlü bir sinerji oluşturmak ve ortak proje üretmeyi amaçlayan etkinlikte, öğrenciler tarafından geliştirilen ürünler sergilendi.

“3. KUŞAK ÜNİVERSİTE” MODELİ
Bilim ve Teknoloji Günleri’nin açılış konuşmasını yapan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Artık üniversitelerin emek yoğundan bilgi yoğun çalışmaya geçmesi gerekiyor. Bizler teknolojiyi sürekli satın alan değil, bunları satan bir üniversite modeline dönüşmek zorundayız. Bu noktada üniversite-sanayi iş birliğinin güçlü bir şekilde kurulması gerçekten çok büyük bir önem arz ediyor. Üniversite-sanayi iş birliğini bir an önce hayata geçirilmesi ve “3. Kuşak Üniversite” olarak adlandırılan yeni üniversite modeline geçilmesi gerekiyor” dedi.
Artık her şehirde bir üniversite olduğunu ve üniversite-sanayi iş birliğini kurmanın da maddi ve manevi olarak zor bir süreç olduğunu belirten Prof. Dr. Alkan, “Üniversite-sanayi iş birliği bir kültür, bir anlayış ve bunun herkes tarafından içselleştirilmesi şartıyla hayat bulabilecek bir oluşum. Bu tür etkinliklerle anılmaktan dolayı çok mutluyuz. Bundan sonrasında Üniversitemiz ve OKÜP üniversiteleri bu bakış açısıyla yoluna devam edecek” diye konuştu.

“HİTİT’TE GÜZEL BİR SİNERJİ OLUŞTU”
Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde Hitit Üniversitesi’nin başta ÇTSO olmak üzere tüm paydaşlarıyla güzel bir sinerji oluşturduğunu ve başarılı çalışmalara imza attıklarını ifade eden Rektör Alkan, “Eğer doğru konuşlandırılırsa üniversitelerin yapamayacağı hiçbir şey yok. Bizler de ülkemize en değerli katkıları üniversitelerimizle gerçekleştireceğiz. Güzel bir etkinlik olacağına inanıyorum. İnşallah devamı da gelecektir” diyerek Bilim ve Teknoloji Günleri’nin düzenlenmesinde emeği geçen ve projeleriyle katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

“MAKİNA SEKTÖRÜNDE ATILIM YAPTIK”
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da “Öncelikle üniversitelerimizin böyle bir platformu bir araya getirdiği için kendilerini kutluyorum. Bugün inşallah teknolojik anlamda çok değerli projeler göreceğiz. Bizim açımızdan bu işin önemli iki ayağı var. Birincisi, iş dünyasının artık teknolojiye yönelmesi gerekliliği. İkinci önemli ayak ise üniversite-sanayi iş birliği” dedi.

“TEKNOLOJİK ALTYAPIYA SAHİBİZ”
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın Hitit Üniversitesi ile aynı frekansı yakaladığını ifade eden Başaranhıncal, “Çorum, sanayi anlamında 1960’lı yıllarda atılım yapan ve başta makina sektörü olmak üzere ciddi anlamda bir yerlere gelen bir il. Teknolojik ürünlerde de bu başarıyı gösterebileceğimize ve bu alt yapıya sahip olduğumuza inanıyorum. ÇTSO olarak Hitit Üniversitesi bütçemiz var. Yapılacak olan etkinliklere ne kadar ölçüde destek verebileceğimizi paylar hale geldik ve yaptığımız hemen hemen her etkinliğimizin çıktısında artı bir şeyler alabildik” diye konuştu.
24-26 Nisan 2015 tarihlerinde 7 üniversiteden toplam 30 projenin sergilendiği Bilim ve Teknoloji Günleri; konferanslar, teknik geziler ve Boğazkale ile Yazılı Kaya Ören Yerleri gezilerinin ardından sona erdi.










(Hitit Üniversitesi) 
Editör: TE Bilisim