Çorum'da ‘İleri Mühendislik Sektörünün Geliştirilmesi ve Rekabetçilik’ konulu çalıştay Anitta Otel’de gerçekleştirildi.
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan ve AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “TR83 Bölgesi’nin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi” kapsamında Çorum’da İleri Mühendislik sektörünün geliştirilmesi ve rekabetçiliğinin artırılmasına yönelik olarak sektöre bazında gelecek adımların ve gelişim alanlarının belirlenmesi üzerine Rekabetçilik Çalıştayı düzenlendi.
Sanayici ve işadamlarının katıldığı programda Proje Ekip Lideri John Murray, takım lideri Yunus Emre Katrancı rekabet ve küme geliştirme uzmanı Yeliz Çuvalcı Özbek, bilgiler verdi.
Yunus Emre Katrancı’nın açış konuşmasının ardından konuşan Proje Ekip Lideri John Murray, Çorum’un bölgedeki en önemli noktalardan birisi olduğunu ifade ederek, Çorum’un önünü açacak çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.
Teknoloji ve aklın bir araya getirilerek şirketlerin daha iyi hale getirilebileceğini anlatan Murray, yaptıkları çalışmalarda büyüyen şirket ve fikirlere baktıklarını, teknolojik gelişmeleri gözlemlediklerini ve bölgedeki en iyi teknolojik gelişmenin Çorum’da olduğunu gördüklerini ifade etti.
Çorum’un bölgenin mıknatısı durumunda olduğunu vurgulayan John Murray, turistik yerler, restoranlar, spor tesisleri, sağlık kompleksleri konusunda Çorum’da çalışma yapılmadığını dile getirdi.
İş adamlarının meraklı olması ve çevredeki gelişmelerden haberdar olması gerektiğini söyleyen Murray, alternatif enerji kaynaklarına ihtiyaç duyulduğunu, enerjiye sahip olanların başkalarına bağımlılığının da azaldığını söyledi.
TURİZM VE ULAŞIMA ÖNEM VERİLMELİ
Bölgede özellikle turizmin gelişmesi gerektiğini belirten John Murray, Şikago’da bir üniversitede Hititler ile ilgili bir bölüm bulunduğunu kaydederek, Şikago’dan kalkıp Hattuşa’yı görmek isteyen birisinin ne internet üzerinden Hattuşa’ya geliş yolunu bulabildiğini ne de seyahat şirketleri aracılığı ile gelebildiğini vurguladı.
Program İleri Mühendislik Sektörü için Gelişim Alanlarının Belirlenmesi ve Atılması Gereken Adımlar ile ilgili yapılan yuvarlak masa toplantısının ardından soru-cevap ve değerlendirmeler bölümüyle sona erdi.


(Erkan BAYATLI)
 
Editör: TE Bilisim