Çekimleri ağırlıklı olarak Çorum’da yapılan Leblebi Tozu filmi vizyona girdi.
Sinemaseverlerin merakla beklediği filmde sevilen oyuncu Metin Yıldız, Fulden Akyürek, Ferdi Kurtuldu, Cengiz Okuyucu, Erdal Cindoruk, Ali Uyandıran, Ümit Acar, İzzet Çivril, Yavuz Çetin ve Deniz Gönen gibi tanınmış isimler rol aldı. Yapımcılığını Fix Film, yönetmenliğini ise Hakan Eser’in üstlendiği Leblebi Tozu’nun senaryosunu Nimet Erdem ve Kudret Ayşe Yılmaz kaleme aldı.
Filmde ünlü oyuncu Metin Yıldız, kısa yoldan para kazanma sevdalısı Ali’yi canlandırdığı filmde iki kafadar arkadaşıyla birlikte Çorum’da komedi yüklü bir maceraya atılıyor.


Leblebi Tozu’nun yönetmen koltuğunda oturan Hakan Eser (Ortada), Çorum galasında filmin oyunları Ferdi Kurtuldu, Deniz Gönen, Fulden Akyürek, Metin Yıldız, Hande Alpaslan ve Murat Kuşçu (Sağ başta) ile birlikte…

FİLMDE KİMLER YOK Kİ?
Çorum Belediyesi’yle birlikte işadamı Uğur Barlık ve Nikonya Turizm’in de sponsor oldukları Leblebi Tozu filminin çekimleri Çorum kent merkezi dışında Alacahöyük, Hattuşa ve Obruk Baraj Gölü gibi tarihî ve doğal mekanlarda yapıldı. Ayrıca filmde Çorum’un ilk ve tek 5 yıldızlı oteli olan Anitta Otel de ağırlıklı olarak kullanıldı. Tarihi Belediye binası, Çorum Saat Kulesi, Hürriyet Parkı ve “Dünyanın en küçük arastası” olarak bilinen Dikiciler Arastası’nın da yer yer beyaz perdeye yansıtıldığı filmde Çorumlu mahalle muhtarları, Anitta Otel çalışanları ve sosyal medyada Çorumlu Amir adıyla oldukça sükse yapan Amir Zakaria da boy gösterdiler.
Çorum MB sinemalarında gerçekleştirilen filmin galasına Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, işadamı Uğur Barlık ve Yönetmen Hakan Eser’in yanı sıra filmin başrol oyuncuları Metin Yıldız, Fulden Akyürek, Ferdi Kurtuldu, Deniz Gönen ve Hande Alpaslan katıldı.
Ulusal magazin medyasının da ilgisiz kalmadığı gala gecesinde mikrofonlara konuşan yönetmen Hakan Eser, Çorumlu olmadığı hâlde tüm Çorumlular gibi kendisinin de heyecanlı olduğunu dile getirerek, “Leblebi Tozu ile Çorum’un tanıtımına bir nebze katkı sunabilirsek ne mutlu bize. Bütün Çorumluları filmimize bekliyoruz. Ailece izlenecek tertemiz, küfürsüz bir komedi yaptık.” dedi.


Salim Uslu ve Muzaffer Külcü, filmi ünlü oyuncu Metin Yıldız’la birlikte izlediler.

“ÇORUM’DA ÖLÜMDEN DÖNDÜM”
Filmin başrol oyuncusu Metin Yıldız ise 2011 yılında Çorum’un Osmancık ilçesinde yaşadığı trafik kazasını anımsatarak, “Ciddi bir kazaydı. Üç gün Çorum Devlet Hastanesi’nde yattım. Orada doktorlar şaka olsun diye ‘Çorum’la ilgili bir şeyler yap; yoksa iğne vururuz, yaranı acıtırız’ şeklinde takılıyorlardı. Aslında ta o zamanlar, bugünleri konuşuyorduk. Doktor arkadaşlara da selâm olsun. Çorum filmini sonunda yaptık.” şeklinde konuştu.
Filmin bir diğer başrol oyuncusu Fulden Akyürek de Çorum’daki çekimler boyunca güzel vakit geçirdiklerini belirterek, “Filmin çekimleri 1,5 ay sürdü. Çok güzel arkadaşlıklar kurduk. Setler dağılır, arkadaşlıklar biter ama bizim arkadaşlıklarımız bitmedi. Çok sıcak ve eğlenceli bir film oldu. Heyecanlıyız, biz de sizin gibi merakla bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ÇORUM LEBLEBİSİNİ DÜNYA BİLİYOR”
Çorum leblebisi ile ilgili görüşleri sorulan sempatik oyuncu Ferdi Kurtuldu ise “Çorum leblebisi hakkında söylenecek her şeyi dünya söylemiş zaten, ben ne söyleyeyim. Burada keyifli film çektik. Eğlendik. Zor günler de yaşadık. Çorum doğal ve tarihî güzellikleri içinde barındıran Çorum bana göre doğal bir plato. Biz de Çorum’un bu güzelliklerini yansıtan bir film çektik.” diye konuştu.

SPONSORLARA TEŞEKKÜR
Leblebi Tozu filminin Cumartesi gecesi düzenlenen gala gösterimi öncesinde yapım ekibi tarafından sponsorlara birer teşekkür şilti verildi.
Filmin yapımcısı ve aynı zamanda başrol oyuncularından Hande Alpaslan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye bir teşekkür şilti sunarken, işadamı Uğur Barlık ise plâketini yönetmen Hakan Eser’in elinden aldı.
Bir başka sponsor firma Nikonya Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özer Gökmen’e plâketini yapım şirketinden Murat Yasa verirken, ünlü oyuncu Metin Yıldız da Çorum Valiliği’nin teşekkür şiltini iletti.


Hande Alpaslan, Muzaffer Külcü’ye teşekkür şiltini sunarken…

İşadamı Uğur Barlık’a, yönetmen Hakan Eser tarafından teşekkür şilti verildi.

Anitta Otel Genel Müdürü ve Nikonya Turizm YKB Hasan Özer Gökmen ise şiltini Fix Yapım yetkilisi Murat Yasa’nın elinden aldı.

Metin Yıldız ve Hande Alpaslan, Çorum Valiliği’ne de katkılarından ötürü bir teşekkür şilti ilettiler.

Ferdi Kurtuldu, “Çorum leblebisine dünya hayran” dedi.

Ünlü oyuncular, mikrofonlara Çorum’la ilgili düşüncelerini aktardılar.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim