Katılım bankacılığında referans kurum olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Vakıf Katılım, Çorum Şubesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

İnönü Caddesi, 37 numarada bulunan ve yaklaşık 3 aydır hizmet sunan Vakıf Katılım Çorum Şubesi’nin dün gerçekleştirilen açılış törenine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, TSO Başkan Vekili Fikret Tepençelik, İl Müftüsü Ahmet Akın ve Ahlatcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

İl Müftüsü Akın’ın yaptığı dua ve kurdele kesiminin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, “Sektörün en genç oyuncusu olarak dinamizmimiz ve takipçisi olduğumuz kadim vakıf kültürünün yüzyıllara dayanan birikimini harmanlayarak 2017 yılının ilk çeyreğinde 25 milyon TL kâr elde ederek önemli bir başarıya imza attık. Geride bıraktığımız sürede Türkiye’nin pek çok farklı bölgesinde 44 şube açtık. Vakıf Katılım olarak çıktığımız yolda ülkemize ekonomik anlamda önemli katkılar yapan Çorum’un yanında olacağız ve kalkınmasına katkıda bulunacak projelere destek vereceğiz.” dedi.

Önemli misyonlarından birinin de elde ettiği gelirle vakıf eserlerinin ihyasını sağlamak olduğunu aktaran İkram Göktaş, “Çorum'da da ciddi vakıf eserleri var. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle bulunduğumuz ilde elde ettiğimiz gelirlerle o ildeki vakıf eserlerin ihyası konusunda çalışmalar yapıyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü üzerinden kazancımızın bir kısmını da öğrencilere burs olarak aktarmak istiyoruz. Hedefimiz Çorum’dan topladığımız kaynakların tamamını Çorum'a kullanarak, kent ekonomisini katkıda bulunmak.” diye konuştu.

Çorum’un önemli bir şehir olduğuna dikkat çeken Göktaş, “Tarihi M.Ö. 6000 yılına kadar uzanan ve insanlık için her zaman önemli bir merkez olan Çorum, günümüzde de Türkiye’ye katma değer üreten şehirler arasında ön sıralarda yer alıyor. Vakıf Katılım olarak çıktığımız bu yolda ülkemize büyük katkılar yapan Çorum’un yanında olacak, bölgenin kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunacak projelere destek vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yıl sonuna kadar 75 şube ve bin personele ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Genel Müdür Göktaş, 2018'e kadar tüm kalemlerde yüzde 100'lük büyüme öngördüklerini sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim