Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “Kültürel devamlılık açısından yerel basının önemi” konulu panel Fakülte’nin Abdulkadir Ozulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Prof.Dr. Meral Demiryürek ile Dr. Öğr. Üyesi Nermin Atila’nın moderatörlüğünde yapılan panele konuşmacı olarak Eğitimci Yazar Abdulkadir Ozulu, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Mehmet Yolyapar ve Cemiyet Başkanı Şevket Erzen katıldı.

Panel’de Eğitimci Yazar Abdulkadir Ozulu, Çorum’da 1921 yılında başlayan gazeteciliğin, günümüze kadar gelişi ve Çorum kültürüne katkıları, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Mehmet Yolyapar, Çorum’daki gazetelerin kente olan katkıları ve Cemiyet Başkanı Şevket Erzen ise gazetelerin Çorum kültüründeki etkileri konusunda açıklamalarda bulundu.

Basın İlan Kurumu yönetiminde de bulunan Şevket Erzen, Türkiye’de 1056 adet yerel gazete çıktığını ifade ederek, Ankara ve İstanbul dışındaki illerdeki gazetelerin satış oranlarına bakıldığında ÇORUM HABER ve Hakimiyet Gazetesi’nin 5 ve 6. sırayı paylaştığını, bunun Çorum basını açısından sevindirici bir haber olduğunu ifade etti.

Program sonunda söz alan Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. Aygül Süel de konuşmasında bulunan tarihi öneme sahip bilgilerin duyurulması konusunda gazetelerin büyük desteğini gördüklerini anlatarak bu konuda emeği geçenlere teşekkür etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim