Vali Necmeddin Kılıç, Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi işbirliğiyle 16-19 Kasım tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 4. Çorum Tanıtım Günleri’nin çok yararlı geçtiğini ve amacına ulaştığını belirterek, “Çorum’un dinamizmini ve girişimciliğini tüm Ankara’ya göstermiş olduk. İlimiz için el ele vererek, birlik ve beraberlik içerisinde muhteşem bir tanıtım gerçekleştirildi. Bu başarı tüm Çorum’a aittir.” dedi.

Vali Kılıç dün Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan’la birlikte Valilik’te bir basın toplantısı düzenledi.

4. Çorum Tanıtım Günleri’ni değerlendiren Vali Kılıç, 4 gün boyunca Ankara AKM’deki Çorum stantlarını 670 bin kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.

16 Kasım’daki açılış törenine TBMM Başkanı İsmail Kahraman’la birlikte 15 milletvekilinin katıldığını hatırlatan Necmeddin Kılıç, “Tanıtım Günlerimizin son gününde Sayın Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül de teşrif ettiler. Tanıtım Günlerimizin 19 Kasım Pazar günü 16:00 itibarıyla sona ereceğini duyurmamıza rağmen saat 18:00’e kadar hâlâ gelen ziyaretçilerimiz oldu. Öyle ki içeriye girmek için uzun kuyruklar oluştu. Kapanışla birlikte numaratörde yazılı ziyaretçi sayısı 670 bini gösteriyordu. Bu rakamın içerisine, alana gelip de binaya girmeyenler dâhil edilmedi. Sonuç itibarıyla Ankara’da yaşayan Çorumlular’ın tamamının AKM’ye geldiğini ve Çorum Tanıtım Günleri ile memleket hasretini giderdiklerini söyleyebiliriz.” diye konuştu.

“ÖZGÜN SUNUMLAR YAPILDI”

Vali Necmeddin Kılıç, AKM’de kurulan tüm stantlarda Çorum’un ilçeleriyle birlikte tamamen özgün bir biçimde tanıtıldığına vurgu yaparak, “ Bu başarı tüm Çorum’a aittir. 4. Çorum Tanıtım Günleri’ne katkı sağlayan Çorum Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz başta olmak üzere, Hitit Üniversitesi yönetimi ve öğrencilerine, Ankara Çorum Dernekler Federasyonu’na, ilçe kaymakamlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“BEKLEMEDİĞİMİZ BİR İLGİYLE KARŞILAŞTIK”

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ise 4. Çorum Tanıtım Günleri’nde sağlanan büyük başarıda en büyük payın Vali Necmeddin Kılıç’a ait olduğunu belirterek, “Her rengi, her kesimi önemseyerek, birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir tanıtım yaptık. Öyle ki beklemediğimiz bir ilgiyle karşılaştık. Bu organizasyonun başarılı geçmesindeki en büyük pay Sayın Valimize aittir. Kendisine şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

“İL STRATEJİK PLÂNI DOĞRULUĞUNU İSPATLADI”

olarak söz alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan ise Ankara’da yaşayan her 6 kişiden 1’inin Çorumlu olduğunu anımsatarak, “Sayın Valimizin önderliğinde hazırlanan İl Stratejik Plânı doğrultusunda daha önce plânlanmış olan Çorum Tanıtım Günleri’nde çıta daha da yükseğe çıkarılmıştır. ‘Barış ve Medeniyet Şehri’ sloganıyla yola çıktığımız bu tanıtımda Ankara, vermek istediğimiz mesajı almıştır. Sayın Valimizin İl Stratejik Plânı da böylece doğruluğunu göstermiştir.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim