Yaklaşık 2 yıl önce göreve başlayan Astsubay Tolga Topçuoğlu’nun (26) eşinin Çorum’un Ortaköy nüfusuna kayıtlı Aysun Topçuoğlu olduğu öğrenildi. Aynı zamanda 2 aylık bir çocuk babası olan şehidin ağabeyinin de uzman çavuş olarak görev yaptığı kaydedildi.
Şehit Jandarma Astsubay Tolga Topçuolu’nun ayrıca 20 gün önce de bombalı saldırıya maruz kaldığı, ancak yara almadan saldırıdan kurtulduğu öğrenildi. Oğlunun 3 ay önce İzmir’den Diyarbakır’ın Silvan ilçesine tayin olduğunu belirten baba Alaattin Topçuoğlu, “Kaderinde varmış” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Bu arada, şehit astsubayın Çorumlu olan eşinin evine Türk Bayrakları asıldı.
Öte yandan Diyarbakır’da şehit düşen Tolga Topçuoğlu (26) ve Sinan Uçan (31) dün gözyaşları arasında defnedildi. Çorum’un damadı olan Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu da memleketi Malatya'da gözyaşları arasında defnedildi. Şehir Mezarlığı’nda cuma namazından sonra düzenlenen cenaze törenine Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huditi, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, AKP, CHP ve MHP il başkanları, çok sayıda ilçe belediye başkanı ile kamu kurum amirleri, polis ve askeri erkan ile çok sayıda Malatyalı katıldı.
Cenaze namazı öncesi şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin eşi Aysun Topçuoğlu yanındakilerin desteği ile ayakta güçlükle dururken, şehidin Uzman Çavuş olan ağabeyi Tarık Topçuoğlu da gözyaşlarına hakim olamadı. İl Müftüsü Ümit Çimen’in kıldırdığı cenaze namazı sonrası şehit Astsubay Tolga Topçuoğlu şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.



(İHA)
Editör: TE Bilisim