AK Parti Boğazkale Evci Belde Yöneticisi Salim Küçüksakal’ın kız kardeşi ve Evci eski Belediye Başkanı Nihat Sarıerik’in yeğeni olan Aysun Çetin’in eşi olan şehit polis Diyarbakır ve Ankara’da düzenlenen törenlerin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit polis Haydar Çetin için ilk tören Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yapıldı. Törene İl Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan, şehit polis Haydar Çetin’in annesi Şükran, eşi Aysun, büyük oğlu Eymen ile şehit polisin mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.
Törenin ardından şehit polisin cenazesi babaocağı olan Ankara’ya yollanırken, şehidin oğlu Eymen Çetin’in, “Babam nerede, anne babam cennete gidecek değil mi?” sözleri alandakilerin yüreklerini dağladı.
Şehit Polis Haydar Çetin için Ankara’da da cenaze töreni düzenlendi. Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kuvvet komutanları, Ankara Garnizon Komutanlığı'na bağlı çok sayıda asker, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli çok sayıda polis ve şehit polis memuru Çetin’in babası Dilaver, annesi Şükran ve oğlu Eymen Çetin katıldı. Şehidin 6 yaşındaki oğlu Eymen Çetin, babasının Türk bayrağına sarılı tabutunun önünde en ön safta yerini aldı. Namazın ardından şehidin naaşı, omuzlarda taşınarak cenaze arabasına konularak mezarlıkta gözyaşları arasında defnedildi.



(İHA)
Editör: TE Bilisim