Sungurlu’da 30.000, İskilip’te ise 40.000 ton olmak üzere lisanslı depo yaptırıldığını kaydeden Karagöz, özel sektörün halen 22.000 ton Alaca da, 30.000 ton Çorum’da olmak üzere lisanslı deposu bulunduğunu, Alaca da 20.000 tonluk deponun lisans aşamasında olduğunu vurguladı.

Depo kapasitesi açısından tam kullanılması halinde Çorum Merkez’de yeterli miktarda depo bulunduğunu söyleyen Karagöz, “Buğday sezonunda depolar yetersiz kaldığında İl Merkezi ve ilçelerde toprak silolara alımlar yapılmaktadır.

Sungurlu, Alaca ve İskilip-Bayat güzergahında TMO’nun uzun süreli kiralama kapsamında yaptıracağı depolarla yeterli düzeye ulaşacaktır.

TMO depolarında kullanılan her türlü ilaç Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylıdır.

Osmancık tarafına depo yapılmalıdır. Mecitözü tarafına da depo yapılmasında fayda olabilir. Ancak her iki ilçeden de Çorum Merkeze ürün gelebilir.

İlaçlama yapılması gerektiği zamanlarda Fümigasyon Operatör belgesine sahip Ziraat Mühendisi ve Operatör yardımcı belgesine sahip personellerimiz tarafından bakanlıkça uygun görülen ilaçlar (Fümigantlar) kullanılarak yapılmaktadır.

Depolarımız tüm hijyen kurallarına uygundur. Buğday silodan çıktıktan sonra fabrikada yıkama işleminden sonra kabuğu soyularak un şekline dönüştürülür” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim