Türkiye’de kaynakların merkezden dağıtıldığını, bunun yanı sıra bir de illerde bir sistem bulunduğunu belirten Kılıç, “Bu ikisinin arasında kalkınmanın dengeli bir şekilde gitmesi lazım. Maalesef bu konuda sistematik çalışmadık. Bilimsel temele dayalı, hükümet ve devlet planlarıyla uyumlu olan bu çalışmayı ortak akılla yapmak istiyoruz” dedi.

Tüm müdürlüklere yönelik stratejik eylem planı hazırladıklarının bilgisini veren Kılıç, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Kültür varlıklarımızın, tarımsal faaliyetimizin, sanayi üretimimizin envanterini çıkarıyoruz. Şuan Çorum’un 5 yılını santim santim planlıyoruz. Bu çalışmaya toplumun tüm kesimlerinin katkı vermesini talep ediyoruz. Çorum için iyi bir stratejik plan hazırlamak, iyi bir gelecek hazırlamak demektir.”

KIRDİLİM’E “AÇIK TÜNEL” YAPILACAK

Vali Necmeddin Kılıç, Çorum’u Osmancık’a ve oradan da İstanbul-Karadeniz yoluna bağlayan en önemli geçitlerden birisi olan Kırkdilim ile ilgili yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Anitta Otel’de mahalle muhtarları ve basın mensupları ile bir araya gelen Kılıç, Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun’un Kırkdilim ile ilgili sorusuna yanıt verdi.

Kırkdilim ile ilgili birçok etüt yapıldığı bilgisini veren Kılıç, “Kırkdilim’de geçişler yamaçtan yapılıyor. Burada ise taş düşme tehlikesi yaşanıyor. Biz de vadiden veya tepeden geçebilir miyiz diye çok çalıştık. Gelinen nokta itibari ile Kırkdilim yolu muhafaza edilecek. Ancak heyelan olan yerlerde Karayolları yetkililerinin kullandığı tabir ile ‘açık tünel’ yapılacak. Bu kapsamda önümüzdeki 30 yıl artık Kırkdilim’de herhangi bir sorun yaşanmayacak” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim