Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Merkezi'nde bugün saat 13.30’da açılışı yapılacak olan Çorum Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk, Arıcılık, Fidancılık, Tohumculuk, Seracılık, Bahçecilik, Süs Bitkileri, Botanik, Park Bahçe Ekipmanları, Sulama Teknolojileri, Meyvecilik ve Gıda Fuarı 26 Kasım 2017 tarihine kadar sürecek.

6. Çorum Tarım ve Hayvancılık Fuarı hazırlıkları devam ederken, fuar öncesinde Atlas Fuarcılık ile ilimizdeki tarım kuruluşlarının yetkilileri biraraya geldi. İkinci Bahar Lokantası’nda düzenlenen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, Atlas Uluslararası Fuarcılık Ltd. Şti. yetkilisi Fevzi Atasagun, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, tarımsal birlik ve kuruluşların yöneticileri katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Çorum Belediyesi, KOSGEB, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, Çorum Ziraat Odası, Çorum Ticaret Borsası ile ilgili birliklerin desteğiyle organize ettikleri fuarın bu yıl altıncısının yapılacağını söyleyen Fevzi Atasagun, Çorum’u fuarcılık alanında bölge merkezi olarak gördüklerini dile getirdi.

Çorum Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na ilginin her geçen yıl arttığını, içeriğinin zenginleştiğini söyleyen ve konuyla ilgili bilgi veren Atlas Fuarcılık Ltd. Şti. yetkilisi Atasagun, “Günümüzde tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerler tarım fuarlarıdır. Dünyada ve ülkemizde yapılan tarım fuarları tarımdaki yeni gelişmeleri üreticimize sunarak teknoloji üretenler ile kullananlar arasında bir köprü görevi görmektedir” dedi.

500 FİRMA KATILACAK

Çorum’da 23 – 26 Kasım tarihleri arasında 6. Çorum Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 500 firmanın katılımıyla organize edileceğini açıklayan Atasagun, “Fuarımızın amacı tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin hayvancılık sektörünün sektördeki gelişmeleri makine ve teçhizatlarını yakından takip etmelerini sağlamaktır. Tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makine ile diğer tarımsal girdilerin sergileneceği ve alım, satım, bilgi alışveriş imkânının elde edileceği tarım fuarında yeni teknoloji ürünü traktörler, biçerdöverler, toprak işleme, ekim dikim makinaları, modern sulama alet, makine ve ekipmanları, hayvancılıkla ilgili modern alet ekipmanları, tohum, yem ve katkı maddeleri, ilaç, gübre, örtü alet ve ekipmanları, diğer tarımsal alet, ekipmanları görme değerlendirme, alım ve satım imkânları oluşacaktır. Fuarımız 23 - 26 Kasım tarihleri arasında saat: 10.00 - 20.00 arasında ziyarete açıktır. Fuarımıza ziyaretler ücretsizdir. Tüm ilgililerin fuarımızı ziyaret etmesini bekliyoruz. Fuarımıza destek veren odalara, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz” şeklinde açıklamada bulundu.

45 İLDEN KATILIM

Çorum'da ilk fuarı 80 firmanın katılımı ile düzenlediklerini, geçen yıl ise 350 firmanın stant açtığını hatırlatan Atasagun, katılımcı firma sayısının bu sene 500'e yükseldiğini vurguladı. Çorum'da düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın Türkiye'nin marka fuarı haline geldiğinin altını çizen Fevzi Atasagun, “Sadece Çorum ve ilçeleri değil, 45 ilden ve yurtdışından katılımcılarımız olacak. Artık Çorum'daki fuarı da Kayseri veya Konya ayarında büyük çaplı olarak organize edeceğiz. Konya ve Kayseri fuarlarını da yıllarca biz organize ettik. Şimdi uluslararası düzeye çıkan ve dış ülkelerden katılımın olduğu bu fuarlar da Çorum gibi 30-40 firma ile başlamıştı. Çorum’u tarım alanında fuarlarda bölge merkezi görüyor ve çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz. Bu fuarı düzenlerken Çorum'u merkez olarak aldık” diye konuştu.

Tüm Çorumlu üreticileri ve çiftçileri fuara davet eden, 26 Kasım’a kadar her gün 10.00-20.00 arası fuarın ücretsiz olarak tüm ziyaretçilere açık olacağını vurgulayan ayrıca ilçelerden ve köylerden taşıma yapılacağını da ifade eden Atasagun, “Çiftçimiz son teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri bu fuarlarda görebilirler. Bunun için fuarımıza herkesi davet ediyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

“MAKİNALAŞMAYA ÖNEM VERİLMELİ”

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı ise tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin Çorum için büyük önem taşıdığının altını çizerek, tarımda maliyetin düşürülmesi, verimliliğin artırılması, zaman tasarrufu ve kaliteli bir üretim için makinalaşmaya geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Çorum'da düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın üreticilerin yeni teknolojileri görmesi ve tanıması açısından önemli bir organizasyon olduğunu dile getirerek, fuara 45 ilden katılım olmasının sevindirici olduğunu kaydederek Atlas Fuarcılık şirketinin 6 yıl öncesine göre büyük yol katettiğini belirten Orhan Sarı, böyle bir fuarın düzenlenmesiyle Çorum'a turizm anlamında da katkı sağlandığını söyledi. Sarı, tüm ilgilileri, köylüleri, üreticileri, esnaf ve sanayicileri fuarı yakından görmeye davet etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim