Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumunda konuşan Gül, “Çorum’u hep birlikte ayağa kaldıracağız” diyerek, iktidarıyla muhalefetiyle Çorum için çalışacaklarını vurguladı.

Amaçlarının Çorum’u daha ileri seviyelere taşımak olduğunu belirten Gül, “Ne yaparsak yapalım bazen insanlar gerek siyasi saiklerle gerekse de başka nedenlerle haysiyet cellatlığı yapabiliyorlar. Hangi başarıyı gösterirseniz gösterin bu durumu engelleyemezsiniz. Tüm bunlara rağmen Çorum’u ayağa kaldırma konusunda bir ve beraber olmalıyız” şeklinde konuştu.

Aldıkları hiçbir kararın şahsi bir menfaat olmayacağını, Çorum’un ve Türkiye’nin menfaatlerine öncelik tanınacağını kaydeden Belediye Başkanı Zeki Gül, bundan hiç kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini dile getirdi.

Gül’ün konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi.

Yaydiğin ve Karacaköy civarında yeni kurulan sanayi sitelerinin bulunduğu caddelere 15 Temmuz Şehitler Caddesi, Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı, Afrin, Kudüs Caddesi, Mehmetçik, Ayyıldız isimlerinin verilmesine karar verilirken, Yunus Emre Parkı Nikah Salonu Kafeteryası ve Hünkar Hacı Bektaş Kadın Kültür Merkezi Kafelerinin 5 yıla kadar kiraya verilmesi hususunda karar alındı.

Ulaşım Müdürlüğü’nden 3 ismin 20-23 Mart’ta Hollanda Amsterdam’a Ulaşım Fuarı’na katılmasına karar verilen toplantıda, Yazıçarşı’da bulunan Faik Tonguç Kütüphanesi yerine yine kütüphane işaretlenerek mevcut kütüphanenin korunması yönünde karar verildi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim