Devlet Tiyatrosu Salonu’nda dün gerçekleştirilen ödül törenine Vali Necmettin Kılıç başta olmak üzere Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Haşim Eğer, çok sayıda daire amiri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından ödül törenine geçildi.

729 fotoğrafın katıldığı “Barış ve Medeniyetin Başkenti Çorum” konulu fotoğraf yarışmasında ilk iki dereceyi Samsun’dan Mustafa Güral ve Egemen Umut Şen alırken, İstanbul’dan Nuri Çoban ise üçüncülük elde etmişti.

“Kalehisar” adlı fotoğrafıyla yarışma birincisi olan Samsun’dan Mustafa Güral’ın ödülünü Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam verirken, “Hattuşa” adlı eseriyle ikincilik kürsüsüne çıkan Egemen Umut Şen ise ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın elinden aldı.

“Usta” adlı fotoğrafıyla üçüncülük elde eden İstanbul’dan Nuri Çoban, mazereti nedeniyle törene katılamazken, yarışmada iki eseriyle mansiyon kazanan Zonguldak’tan Kahraman Bekçili’nin ödülünü ise Vali Necmeddin Kılıç verdi.

Öte yandan İzmit’ten Murat İbanoğlu, Samsun’dan Zeynep Şeker, Aksaray’dan Caner Başer ve Ankara’dan Ümmü Kandilcioğlu yarışmada mansiyon ödülü kazanan diğer isimler oldular.

Daha sonra dereceye giren yarışmacılarla birlikte sergileme kazanan isimlerin fotoğraflarının yer aldığı serginin açılış kurdelesi Vali Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Candan ve Rektör Yardımcısı Baykam tarafından hep birlikte kesildi.

50 sergileme, 6 mansiyon ve ilk 3 fotoğraf olmak üzere toplam 59 fotoğrafın yer aldığı sergi, davetlilerin büyük beğenisini kazandı.

Etkinlik, kokteyl ile sona erdi.

Yarışma 1.’si Samsun’dan Mustafa Güral ödülünü Rektör Yardımcısı Nurcan Baykam’ın elinden aldı.

Bir başka Samsunlu yarışmacı Egemen Umut Şen’in ikincilik ödülünü ise Turhan Candan verdi.

Vali Necmeddin Kılıç, 2 mansiyon alan Kahraman Bekcili’nin ödülünü verirken, “Sen de benim gönlümün birincisisin.” sözleriyle onure etti.

Yarışma 1.’si Mustafa Güral’ın, “Kalehisar” adlı fotoğrafı…

Yarışma 2.’si Egemen Umut Şen’in “Hattuşa” isimli eseri…

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim