Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse ile AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, önceki gece Vali Necmeddin Kılıç'ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere de hazır bulundu.
Siyasilerle bir süre görüşen Vali Necmeddin Kılıç, daha sonra basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz gecesinden başlayarak bir haftadır devam eden süreçte ülkemizin çok zor günleri geride bıraktığını ifade eden Vali Kılıç, bu zorluklarda Çorumluların kalitesinin ortaya çıktığını vurguladı.
Ömrünü Anadolu coğrafyasının dört bir yanında tüketen bir mülki idari amir olarak Çorum’da çok yüksek bir kalite ve kültürün olduğunu gözleriyle görme fırsatı yakaladığını anlatan Vali Kılıç, “Çorum'da oldukça demokratik bir anlayış, birlik ve beraberlik var. El ele, omuz omuza verme var. Bir haftadır bunun çok çeşitli örneklerini hep beraber görüyoruz. Bu hafta bize şunu da öğretti. Bugüne kadar tüm reformlar bize ikram edilmişti. Ama son bir hafta şunu gösterdi ki, insanımız demokrasiyi canı pahasına korudu, canı pahasına elinde tuttu. Bu mücadele dünya tarafından hayretle karşılandı. İlimiz özelinde de fevkalade göğüs kabartıcı hadiseleri hep beraber yaşadık. İlimizin milletvekilleri; ülkenin birliği, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilelebet payidar olması ve vatanımızın bekası için omuz omuza verdiler. İlimizde ele ele bir çalışma yürüttüler. Bu çalışmadan sonra bizi ziyaret etmeleri çok önemlidir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Çorumluların darbe girişiminde demokratik bir olgunluk gösterdiğini söyleyen TBMM İdare Amiri Salim Uslu da toplantıda yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi:
“Sizler görev başında olmaya devam ettiğiniz sürece elbette ülkemizde huzuru sağlamak çok daha kolay olacak. Yaşadığımız şu olağanüstü süreçte; hem mülki amirlerimizin hem belediyelerimizin hem de güvenlik güçlerimizin asker, polis ve halkımızın demokrasiye, demokratik değerlere ve kendi geleceğine sahip çıkma konusundaki çabasını büyük bir hayranlıkla ve büyük bir taktirle izledik.
Çorumlular da aynı şekilde hiç kimseyi incitmeden, yağmaya, talana fırsat vermeden çok ciddi bir şekilde demokratik olgunluk gösterdi. Demokrasiye sahip çıktığı için Çorum halkına çok teşekkür ediyorum. Allah'ın izniyle biz bu demokratik süreçte başarılı olacağız ve Anayasa tanımayan, kanun tanımayan, kendi yurttaşlarını katletmekte gözünü sakınmayan çapulculara hadleri bildirilecek.
Bu konuda önemli adımlar atıyoruz. Çorum Milletvekili olarak il başkanlarımız ile birlikte, Çorum'un birlikteliğine katkı vermek adına birlikteliğimizi bir kez daha ortaya koyduk. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Bizi çeşitli provokasyonlarla karşı karşıya getirmek isteyenlere fırsat vermesin”
Bir haftadır Ankara’da yaptıkları demokrasi mücadelesini Çorum’a taşımak üzere ilimize geldiğini ifade eden ve öncelikle siyasi partileri ziyaret ederek Saat Kulesi’ni dolduran binlerce Çorumlu ile buluştuklarını anlatan Milletvekili Köse ise “Bir hafta önce hain bir çete demokrasimize ve milli irademize saldırmıştır ama biz bu memleketi sokakta bulmadık. Hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin 15 Temmuz günü sabaha kadar Meclis'te milli irademizi ve demokrasimizi savunduk. Bu yolda şehit olan bütün güvenlik görevlilerimize sivil yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.
Çorum'da parlamentoda temsil edilen iki partinin milletvekili olarak hep beraber el ele kol kola gezdik. Birliğimizi ve beraberliğimizi bir kez daha Çorumlularla paylaştık. Bu memlekette Kurtuluş Savaşı'nda bile meclis bombalanmamıştı. Ama maalesef bu ihanet çetesi meclisi bombalama noktasına getirdi. Bundan sonra bize düşen çok güzel bir söz var. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bu anlayış ve duygu ile demokrasimize ve milli iradeye sahip çıktık, çıkacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim