48 yıllık geçmişe sahip Birleşik Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD), Çorumlu müteahhit, inşaat mühendisi, ressam Tuğrul Velidedeoğlu’nun eğitimci ve şair eşi Güler Velidedeoğlu’nun bağışıyla, yaklaşık yarım asır sonra kendi mekânına kavuşmuş, bu jest Güler Velidedeoğlu’na, geçen Nisan ayında, Çankaya Belediyesi’nin “Sanata ve Sanatçıya Katkı Ödülü”nü kazandırmıştı.

Burada oluşturulan galeriye de, Tuğrul Velidedeoğlu’nun adı verildi.

Galeri, yine Tuğrul Velidedeoğlu’nun 12. kişisel resim sergisiyle Ankara’nın sanat etkinliklerine açıldı.

Güler Velidedeoğlu’nun bu anlamlı ve soylu jesti karşısında, BRHD Üyesi Heykeltraş Prof.Dr. Necmettin Yağcı tarafından kendisinin bir büstü yapılarak dernek merkezine konulmuştu.

Açılışı, BRHD Başkanı Ressam Hüseyin Yıldırım yaptı. Güler ve Tuğrul Velidedeoğlu da birer konuma yaptılar. Teşekkür plaketleri yanında, Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan da Güler Velidedeoğlu’na bir armağan verdi.

Tuğrul Velidedeoğlu’nun 12. kişisel sergisinde, “Anlar” katalog resimlerinden, “Anılar” ise sergilenmemiş eserlerinden oluşuyor. Tuğrul Velidedeoğlu’nun resimlerine, eşi Güler Velidedeoğlu’nun şiirleri eşlik ediyor. Şiirlerin bazıları, tüm gelirini ÇYDD’ye bağışladığı “Erguvandan Kardelene” isimli şiir kitabından.

Açılışa, DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer, Ankara eski Valisi Saffet Arıkan Bedük, Heykeltraş Prof.Dr. Necmettin Yağcı, Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan, Mimar Sinan Üniversitesi’nden Prof.Dr. Aydın Ayan, Tuğrul Velidedeoğlu’nun ağabeyi Dr. Turgut Velidedeoğlu, ressam Mehmet Ali Doğan, Şükran ve Hasan Pekmezci, Mina Balkan, Habib Atadoğru, Bünyamin Balamir, Önder Aydın, Çorumlu sanatçılardan Aynur Ocak, Alev Burhanoğlu, Nilgün Ayşecik Çevik ve pek çok sanatsever katıldı.

Sergi 31 Ekim’e kadar açık kalacak.

Çorum’un değerleri olan yüce gönüllü, aydınlık yüzlü bu güzel insanlarla, Çorum, Ankara sanat dünyasında bir kez daha onurla, gururla temsil edildi.

(Selda FINDIK)

Editör: TE Bilisim