Konferansta iş dünyasına hitap eden MÜSİAR Çorum Şube Başkanı M. Ahmed Köksal, Çorum sanayisi ile Afrika ülkeleri arasında iş hukukunu genişletmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

Büyükelçilerin OSB’deki ziyaretlerinin ardından Teknokent konferans salonunda seminer düzenlendi. Çorum MÜSİAD ve ÇOSİAD üyelerinin katıldığı toplantıda büyükelçiler ülkeleri hakkında Çorumlu iş adamlarına brifing verdi.

Burkina Faso Ankara Büyükelçisi Amadou Dicko, “Açıkça söylemek gerekirse ziyaret ettiğimiz fabrikaların hepsini çok başarılı bulduk. Türkiye, Afrika ülkelerine çok şey kazandıracak bir ülke. Afrika ülkeleri de Türkiye’ye çok şey katacaktır. 18 milyon nüfusa sahip Burkina Faso insanları çok iyi insanlardır. 274 bin metrekare yüzölçümüne sahip olan ülkemiz Çorumlu sanayicilerimizin taleplerine karşılık verecektir” dedi.

“ÇORUMLU YATIRIMCILARA HER TÜRLÜ KOLAYLIK SAĞLANACAK”

Benin Ankara Büyükelçisi İbrahim Gomina ise, Çorumlu iş adamlarına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Gomina, “Türk halkı her zaman sıcakkanlı bir yapıya sahiptir. İlk kez Çorum’a gelme imkânım oldu. 11 milyon nüfusa sahip olan ülkemiz sizinle iş birliği yapmaya hazır. Sabahtan başladığımız fabrika ziyaretlerimiz oldu. Yem fabrikası, medikal ürün fabrikası, makine sanayi fabrikaları ziyaretlerimiz oldu. Ben devletime gerekli bilgilendirmeleri yapacağım. Sadece benim gelip görmem yeterli olmuyor. Buradan Çorum MÜSİAD üyelerini Benin’e davet ediyorum. Umarım Benin’e gelerek sizlerin de ülkemizde inceleme yapma imkânınız olur. Direk olarak Beninli iş adamlarımız ile görüşülürse bu işler daha fazla ilerler. Çorum sanayisi ile ortak işler yapmayı çok istiyoruz. Ticari ilişkilerimizde ilk adımı attığımızı düşünüyorum. Bizim Türkiye’de bulunma sebebimiz budur. Çorumlu yatırımcılara her türlü kolaylık sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)      

Editör: TE Bilisim