Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe gecesinde vatandaşları meydanlara çağırması ile başlayan ve 23 günü geride bırakan demokrasi nöbetlerine Çorumlu Valiler de aksatmadan katılıyor. Çorumlu Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Konya Valisi Yakup Canbolat, darbe girişiminden sonra başlayan demokrasi nöbetlerine kendi illerinde her gün katılarak vatandaşlarla beraber olmaya devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde önceki gün İstanbul Yenikapı’da organize edilen ve muhalefet liderleri de başta olmak üzere 5 milyon vatandaşın katılımıyla Türkiye’nin gücünün dosta düşmana gösterildiği “Demokrasi ve Şehitler” Mitingi aynı gün ülkenin 81 ilinde de gerçekleştirilmişti.
Çorumlu Valilerin yönetimindeki Ordu, Mardin ve Konya’da da binlerce vatandaş mitinge katılarak darbeye tepkilerini ortaya koydular. Çorumlu Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Konya Valisi Yakup Canbolat da bu mitinglere vatandaşlarla beraber katılarak büyük coşkuya ortak oldular.
Mardin’de Vali Mustafa Yaman’ın ismini taşıyan caddede yapılan mitinge AK Parti Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez katılırken, Konya’daki mitinge Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, protokol üyeleri, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.
Ordu’nun tek yürek olduğu mitinge ise Vali Balkanlıoğlu ile birlikte Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı.
(İHA)
Editör: TE Bilisim